Hlavní obsah

McGregor běsní na sítích po oznámení šéfa UFC. Co se to zase děje? ptá se Ir

Aktualizováno

Sága kolem hvězdného bojovníka MMA Conora McGregora má pokračování. V médiích se sice nedávno objevily spekulace o návratu bývalého šampiona slavné UFC do klece ještě v letošním roce, tyto informace však dementoval šéf zámořské soutěže Dana White. Populární Ir by se tak po více než tříleté pauze měl do bojiště podívat až v roce 2025.

Foto: Profimedia.cz

Slavný irský bijec Conor McGregor stále čeká na návrat do klece.

Článek

„Mluvili jsme spolu, to je pravda,“ potvrdil White během úterní tiskové konference před novou sérií Contender Series. „Sice jsme se nesetkali, ale mluvili jsme spolu o tom, že stále touží bojovat, ale musíme to nějak vymyslet. Letos to však nebude,“ překvapil šéf slavné stáje fanoušky, kteří očekávali Irův velkolepý comeback letos v prosinci.

McGregor se přitom pod světly reflektorů měl představit již letos v červnu, pár týdnů před konáním očekávané akce UFC 303 si zlomil prst na noze a jeho duel s Američanem Michaelem Chandlerem byl zrušen. Jak se nyní ukazuje, zdravotní problémy jsou patrně vážnějšího rázu. Sám Ir se přesto rozhodl svému nadřízenému oponovat.

„Ale no tak, Dano, prosinec je ten datum. Však ten rok můžeš uzavřít pořádnou akcí. No tak, co se to zase děje? Příští měsíc se chystám do vysoké nadmořské výšky na trénink. Chci prosinec! Řekněte Danovi, že chci prosinec. Zasloužím si prosinec,“ píše šestatřicetiletý bijec na platformě X a patrně se snaží zatlačit na vedení. Dost možná je to i promyšlený marketingový tah s cílem upoutat pozornost.

McGregorovi, který má s UFC smlouvu od roku 2013, zbývají z jeho současného kontraktu jen dva zápasy. Ten první měl přijít v letošním roce, přičemž se cílilo na galavečer UFC 310, k němuž dojde 14. prosince v Las Vegas. Na další řežbu tak musí čekat i americký rival Chandler, který naopak nebojoval od porážky v listopadu 2022. I proto usiluje o to, aby byl jeho souboj s McGregorem definitivně zrušen.

„Lidi, mně to nevadí… Ale myslím si, že je načase konečně usoudit, že k našemu souboji nedojde. Je to furt dokola, nic se nemění,“ mrzí rodáka ze zámořského Missouri.

Pokud k velkolepému návratu jednoho z nejpopulárnějších bojovníků všech dob skutečně dojde až v příštím roce, budou to více než tři roky od jeho posledního boje, během nějž si v souboji s Dustinem Poirierem zlomil nohu. Jak ale McGregorovo jméno stále táhne, se ukázalo před červnovým turnajem, na němž měl původně figurovat. Fanoušci rozhazovali za vstupenky klidně i stovky tisíc korun, irského svéráze se ale nakonec nedočkali.

Začíná se proto spekulovat, zda rodák z Dublinu má skutečnou touhu se alespoň ještě jednou vrátit do bojiště. Zmatení jsou také jeho příznivci.

Související témata: