Hlavní obsah

Sedm statečných v Německu. Slovák skončil v bolestech, těžká noc i pro Čechy

Sedm českých a slovenských bojovníků se vyrazilo porvat do německého Oberhausenu na turnaj Oktagon 60, z něhož si odvážejí hodně smíšené emoce. Na duel by zapomněl například legendární Ivan Buchinger, jenž padl už v prvním kole. Nezadařilo se ani jeho krajanovi Milanu Ďatelinkovi, který pro změnu inkasoval tvrdý loket do zátylku, kvůli němuž skončil duel bez vítěze. Zaúřadovala však česká dvojice Jakub Bahník a Marek Bartl. Především druhý jmenovaný rozjel hotový stroj.

Matouš Kohout inkasoval v Oberhausenu tvrdé KO od Niklase StolzehoVideo: OKTAGON TV

Článek
Fotogalerie

Ze všeho nejvíc se rozebíral zmíněný smolný zápas mezi Němcem Jaimem Corderem a Slovákem Ďatelinkou. Boj sice probíhal jen několik desítek vteřin (34) a po krátké pasáži na zemi to vypadalo na výhru prvně jmenovaného, jak ale odhalily opakované záběry, jeden z tvrdých loktů dopadl na soupeřův zátylek, což pravidla nedovolují. Po dlouhém vyčkávání proto došlo k přezkoumání situace a duel skončil bez vítěze. Jednalo se sice o neúmyslný, ale zakázaný úder.

„Myslel jsem, že jsem se trefil kousek vedle ucha, ale musím se ještě jednou podívat, jak to celé bylo. Štve mě to, protože jsem se na tento zápas hodně připravoval, mohl z toho být super duel. Každopádně doufám, že se soupeř dá dohromady,“ popřál viditelně zklamaný Cordero svému rivalovi, který byl po tvrdém zásahu loktem pořádně otřesený. Podle promotérů Ďatelinka vyvázl se zlomenou lícní kostí.

Smolný zápas pro Milana Ďatelinku. Cordero mu uštědřil nedovolený úder na zátylekVideo: OKTAGON TV

Ani jedno celé kolo netrval hlavní zápas nabitého turnaje. Elitní Slovák Buchinger nevydržel ostřelování od rodáka z Čečenska Lom-Eliho Eskieva, jemuž brilantně pracovala především levá horní končetina. Kombinace tvrdých výstřelů nakonec legendárního ranaře původem z Gabčíkova odhodila směrem k pletivu, kde včas zakročil rozhodčí. A jelikož se Eskiev dlouhodobě připravuje v Německu, měli tamní fanoušci ohromnou radost.

Pořádně to schytal také český nájezdník Matouš Kohout, který inkasoval tvrdé KO od domácího bijce Niklase Stolzeho, jenž si zkušeně v úvodu třetí minuty počkal na chybu. Po důrazném kolenu na bradu a dalších granátech bylo vymalováno. Hodně bolestivý konec pro ostříleného Čecha. Vítěz zápasu si řekl o souboj s Davidem Kozmou, bývalým šampionem veltrové divize. „Zdravotně se cítím dobře, ale teď potřebuju krátkou pauzu. Pak bych si to rád střihl právě s Kozmou,“ řekl sebevědomě do mikrofonu muž, jenž vybojoval bonus za výkon večera ve výši 5 tisíc eur.

Komu se ale podařilo umlčet německé publikum, to byl český vousáč Jakub Bahník. Fyzicky náročná bitva proti Mohamedu Grabinskému ho sice stála hodně sil, jenomže patnáctiminutovku zvládl o něco lépe. Dařilo se mu v postoji, senzačně odvracel i soupeřův neustálý nátlak, díky čemuž ho držel daleko od nebezpečné zóny. O svém triumfu nakonec přesvědčil dva bodové sudí.

Slovenská legenda prohrála už v prvním kole. Cenný skalp Ivana Buchingera získal Lom-Ali EskievVideo: OKTAGON TV

„Bylo to náročné, překvapilo mě, jakou má sílu. Čekal jsem, že se bude chtít rvát v postoji, ale furt to tahal na zem. Bylo to těžké, ale jsem pyšný, že jsem to zvládl. Jsem šťastný,“ ulevilo se třicetiletému Bahníkovi, který následně na prosincový galavečer v pražské O2 areně vyzval diváky nepříliš oblíbeného irského bouřliváka Shema Rocka. „Už jsme to jednou měli mít, tak pojďme na to,“ zmínil.

Moc se nezapotil ani zkušený Marek Bartl, jenž na zemi roztočil kulomet úderů, a houževnatý Němec Zoran Solaja mu nedokázal dlouho vzdorovat. Rozhodnuto bylo po necelých třech minutách. Bartl si připsal teprve druhý triumf za poslední tři roky, během nichž padl čtyřikrát. V jiném souboji naopak škrcení odklepal krajan Max Handanagič.

Marek Bartl zasypal Zorana Solaju smrští tvrdých úderů a slavil hned v prvním koleVideo: OKTAGON TV

K dalšímu galavečeru domácí organizace Oktagon MMA dojde již 21. září v Brně, kde se mimo jiné představí i navrátilec z UFC Machmud Muradov. Proběhne i semifinálové pokračování milionového projektu Tipsport Gamechanger.

Související témata: