Hlavní obsah

Šance na trilogii žije. Maximálně do roka, říká Végh a uznal Vémolův válec

Bude trilogie? V posledních hodinách suverénně nejčastěji probírané téma ve spojitosti s víkendovým vítězstvím Karlose Vémoly v rámci Odvety století proti slovenskému velikánovi Attilu Véghovi. Terminátor po jednom z nejcennějších skalpů na fotbalovém stadionu v pražském Edenu ukončil kariéru, k oprášení rukavic by však vedla cesta právě skrze třetí vzájemný zápas. Sám Vémola je pro. „Kdyby byl, tak maximálně do roka, pak už by to nedávalo smysl,“ definitivně nezavrhuje ani Végh, kterého v nejbližší době čeká perné rozhodování.

Vítězné loučení Karlose Vémoly v Edenu. Terminátor vrátil porážku Attilu VéghoviVideo: Sport.cz

Článek

Už před velkolepou Odvetou století se horlivě spekulovalo, jaký scénář nastane v případě, že by se z vítězství radoval podceňovaný Vémola. A stalo se. Terminátor to má s Véghem aktuálně nerozhodně, třetí zápas by tak definitivně rozlouskl otázku, kdo je lepším bojovníkem. „Jestli budu zápasit znovu, tak jedině s Attilou, což se může, ale i nemusí stát,“ přiznal po triumfu Vémola, který si v těchto chvílích užívá sportovní důchod. Ukončil totiž kariéru. Možná ne definitivně.

Získat Véghovu odpověď bezprostředně po porážce bylo nemožné, jasné stanovisko nezaznělo ani několik desítek hodin po porážce. „Trilogie je nyní v rukou organizace, protože jsem si myslel, že druhý zápas nebude tak vyhajpovaný a zajímavý. Trilogie je teď ještě zajímavější než první zápas. Lidé nevědí, co čekat. Určitě bych si potřeboval sednout s Palem (Nerudou) a Ondrou (Novotným) a pobavit se o tom,“ rozpovídal se na sociálních sítích.

Foto: Oktagon MMA

Zklamaný Attila Végh po porážce v Odvetě století

Čas tlačí všechny strany, oběma bijcům je v tuto chvíli osmatřicet. Hodí se připomenout, že na sobotní odvetu se čekalo bezmála pět let. „Myslím si, že pokud se to má stát, tak to musí být v krátkém časovém úseku, maximálně třeba do roka. Dávalo by to smysl. Pokud by to ale trvalo dlouho, tak to neprospěje ani jednomu z nich, natož Karlosovi, který je rád aktivní,“ souhlasí Pavol Neruda, spoluzakladatel Oktagonu. Větší oříšek ale bude najít správnou lokalitu akce.

Pátý díl pořadu o bojových sportech s názvem DirektVideo: OKTAGON MMA, Sport.cz

V nejbližších týdnech či měsících se tak povedou debaty o možné realizaci souboje. A jelikož Vémola patrně necouvne, záleží na dohodě mezi Véghem a Oktagonem, který by si v případě třetího zápasu znovu sáhl hluboko do kapsy.

Terminátor prozradil, že nyní vyfasoval vůbec nejvyšší výplatu kariéry. „Chtěl jsem stejně jako Attila. Jen mi oznámili, za kolik nastupuje, a dostal jsem stejně,“ přiznal Čech, byť nebyl, co se týká cifry, konkrétní. Výplaty ale sahají řádově k několika milionům.

V Edenu to z pohledu Végha rozhodně nebylo špatné. Dokonce nebyl daleko od podobného konce jako v prvním zápase, kdy Vémolu senzačně knokautoval v postoji.

„Dal jsem mu velké bomby do hlavy, že mě ruce bolely. Kdybych je dal o centimetr výš nebo níž, tak ho vypnu, ale nestalo se to,“ mrzí jej. „Byl jsem připravený, že dostanu toho nejsilnějšího Karlose, což se také stalo. Převálcoval mě, což uznávám, ale teď je velká otázka, co dál,“ přemítá bývalý šampion zámořské organizace Bellator.

Karlos Vémola ukončil kariéru, ale… Z důchodu by ho vytáhla trilogie s AttilouVideo: Sport.cz

Zásadní moment přišel na zemi, tedy tam, kde Vémola ukončil nejvíc soupeřů. Nyní uškrtil i potetovaného Slováka. „Cítil jsem se fakt dobře, ale zlomový moment byl asi ten, jak jsem se dostal poprvé na zem. Ani nevím, jak jsem se tam dostal. Karlos mě tam možná i trochu nechtěně udeřil a pak jsem si uvědomil, že jsem na zemi. Pak to celé začalo, rozjela se mela. Karlos velmi dobře vyvinul tlak a prosadil si svoji silnou stránku. Uznávám, že je v tom dobrý,“ smekl před rivalem.

Végh smutnit nehodlá. Navzdory porážce může být pyšný na to, že se po bezmála pěti letech postavil do klece v parádní formě. „Dal jsem do toho vše, svědomí mám čisté. Tohle je sport. Člověk je z prohry pochopitelně smutný, ale stále říkám, že je potřeba si z toho vzít i to pozitivní. Vezmu si z toho co nejvíc. Jsem zdravý, oukej, a uvidíme, co přinese budoucnost. Nebudu spekulovat, co jsem měl udělat lépe. Výčitky nemám.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.

Nejnovější články

EURO

Ukrajina - Belgie 0:0

Video
SESTŘIH: Belgie ubránila remízu a v osmifinále Eura ji čeká Francie, Ukrajina končí
NačítámNačíst další články