Hlavní obsah

Šampion Vémola se možná předčasně vrátí do klece, organizace není proti

Je to sice více než měsíc od ostře sledované odvetné bitvy na domácí bojové scéně mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem, přesto se v těchto dnech horlivě spekuluje nad třetím pokračováním. Rozhodujícím. Dohoda sice má o něco reálnější obrysy, potvrzeno přesto zatím není nic. „Můžeme se toho dočkat,“ povídá Ondřej Novotný, spoluzakladatel Oktagonu, který dále uvádí, co aktuálně brání definitivní dohodě. Ve hře je také potenciální Vémolův návrat ještě před možnou trilogií, byť čerstvý devětatřicátník nedávno odešel do sportovního důchodu.

Vítězné loučení Karlose Vémoly v Edenu. Terminátor vrátil porážku Atilovi VéghoviVideo: Sport.cz

Článek

Můžete přiblížit, jak to aktuálně s trilogií vypadá?

Mluvíme o tom a odpovědí je, že se toho můžeme dočkat, protože v Attilovi je to přesně tak silné jako v Karlosovi po prvním zápase. Karlos to řekl jasně. Za mě je to spíše pravděpodobnější než ne.

Pokud by k jejich duelu došlo v podobném termínu jako k Odvetě století, tedy v červnu, vydrží Vémola rok bez zápasu?

Dokážu si představit cokoli, jsem otevřený všemu. On se paradoxně v odvetě cítil nejlépe, byl nejvíc zdravý, a možná nejlépe připravený, což už je otázka na něj. Kariéru ukončil i neukončil, tím pádem by mu nikdo neměl extrémně za zlé, kdyby tam zase vlezl. Netlačím na to, ale zároveň se tomu nevyhýbám. Je to na jeho chuti i na tom, co se bude dít. Pokud se do něj bude někdo navážet, což v Německu už začalo, tak uvidíme, jak to dlouho zvládne držet v sobě. Karlos je megaloman.

Je tu tedy víc scénářů?

Určitě. Sice řekl, že končí a nechce jít hned zpět, ale evidentně se to v něm pere. Je to otázka na něj, ale na nikoho z nich netlačím, protože se nejvíc vyplatilo dávat těmhle klukům prostor, protože pokud se na ně tlačí, tak to není jejich rozhodnutí. Říkám, že je možné cokoliv.

Mach Muradov zná termín zápasu i jméno soupeře v Oktagonu. Návrat do UFC vylučuje. Video: Sport.cz

Na čem to aktuálně vázne?

Neřekl bych, že to na něčem konkrétním vázne, ale myslím si, že to není potřeba dělat hned. Máme měsíc po turnaji a oba si potřebují odpočinout. Samozřejmě o tom mluvíme, ale spíš lehce. Taky si potřebuju odpočinout, protože jsem zmačkaný, za půl roku jsem měl den volna a dovolené mi zatím nestačí. Jsem takový, že si chceme jako tým v srpnu odpočinout, protože nemáme žádný turnaj, tím pádem se nám pak bude chtít o všem povídat. Člověk totiž musí mít nápady, neboť já osobně jsem prázdná schránka, jedu z posledních sil. Chci se trochu schovat před světem.

Žádný nápad, kdy a kde to udělat tedy není?

Nápady mám, ale jednak vám to neřeknu, což je jasné, ale nejen já potřebuju cítit lásku a zápal. Poslední dobou jsem si říkal, že jsem chodil jako do práce, což mě nebaví, proto to nedokážu. Palo to má stejně, vyplivaní jsou i naši lidé. Nemůžu jen tak přijít a říct: Uděláme to takhle. Potřebuju přijít s jasnou představou a mít vítr. V tu chvíli tým šlape. Teď jsme vyčerpaní, já sám jsem vyždímaný jako citron. Survivor mě úplně sežral, stejně tak další věci, které mám. Do toho nás žene i fotbalový stadion v Německu, který chceme udělat velkolepě. Nápady jsou, ale musíme to milovat, což teď neplatí.

Před několika dny se z Oktagonu pakovalo hned padesát zápasníků, jaký to mělo důvod?

Zrálo to v nás tak dva měsíce, protože jsme si chtěli říct, co budeme dělat do konce roku a v roce 2025. Samozřejmě nemůžeme přidržovat bojovníky, kterým nedáváme zápasy. Tak nějak jsme to postupně vyhodnocovali a nakonec jsme se rozhodli to udělat takhle velké a jednorázové, aby to ostatním dalo co největší šance bojovat někde jinde.

Legendární Monster Kníže nekončí, pokračuje dál. Sedmačtyřicetiletý veterán porazil Slováka Úškrta a dlouho se necítil tak dobře.Video: Sport.cz

Je to potvrzení toho, že turnaje v Anglii trochu utlumujete?

Můžeme dělat buď velké akce, nebo akce, které mají velký smysl. V tuhle chvíli jsme zjistili, že to, co jsme rozjeli v Německu, je větší, než jsme si mysleli. Chceme dělat věci pořádně, ale ta Anglie sebere dost času. Musí se tam létat a už se na to místo dostat je třikrát obtížnější než v Česku či v Německu. Naše jméno tam ještě neotevírá tolik dveří. I proto jsme se rozhodli, že trochu změníme pohled na věc, a tím pádem šest měsíců do konce roku jsme chtěli dát bojovníkům možnost bojovat jinde.

Dá se určit, kolik je to procent všech vašich podepsaných jmen?

(zamyslí se). Dvacet, možná pětadvacet.

Nedávno jste naopak podepsali Machmuda Muradova, na nějž se diváci mohou těšit již v září v Brně.

Postaví se proti druhému nejlépe postavenému bojovníkovi váhy, což je Scott Askham.

Zápas s Patrikem Kinclem tedy ještě musí počkat?

Myslím si, že by to nedávalo smysl, aby šli spolu hned. Ani jeden z nich to nijak zvlášť nechtěl, ale myslím si, že je dobře to postupně vybudovat, ať na to máme trochu čas.

Pokud by oba v příštích duelech zvítězili, je možné, že by šli následně proti sobě?

Je to možný scénář, ale plánování ob krok je vždycky náročné, speciálně v MMA. Askham je ultra zvíře, bývalý šampion KSW, který dokonce bojoval i s Chalidovem. Porazil ho. Mach má před sebou určitě těžký zápas, což platí i pro Patrika, který bude před jejich případným duelem obhajovat titul. Pokud by oba vyhráli, tak dává smysl, aby šli spolu, to je jasné.

Karlos Vémola na Oktagonu poprvé v roli komentátora. Dočkal se překvapivé výzvy od Piráta, ale dává přednost trilogii s Attilou Video: Sport.cz

V červnu sešlo z titulové bitvy právě mezi Kinclem a vyzyvatelem Peňázem. Je tato varianta ve hře i nyní?

Myslím si, že je to mimo hru. S Matějem jsme se bavili, ale zatím ne o zápasu. Domluvili jsme se, že se potkáme. Teď je všechno na Matějově straně, ale já, organizace ani Patrik nemůžeme čekat. Potkáme se v srpnu, takže pak uvidíme, kam to půjde.