Hlavní obsah

Šampion Kincl má soupeře pro bitvu o titul. Popere se na fotbalovém stadionu

Dojednáno. Šampion střední váhy domácí bojové organizace Oktagon MMA Patrik Kincl se letos podruhé vrátí do klece, kde bude 12. října na turnaji Oktagon 62 na fotbalovém stadionu Eintrachtu Frankfurt zápasit proti místnímu Kerimu Engizekovi. Informaci potvrdila organizace na sociálních sítích.

Foto: Oktagon MMA

Šampion organizace Oktagon MMA ve střední váze Patrik Kincl, ilustrační foto

Článek

35letý Kincl se v bojišti představí poprvé od březnového titulového souboje v Ostravě, kde dokázal ve třetím kole uškrtit Poláka Piotra Wawrzyniaka, díky čemuž hned potřetí uhájil titulový opasek střední divize. A jelikož následně sešlo z červnové řežby na fotbalovém pažitu v pražském Edenu, kde se měl Kinclovi postavit vytáhlý ranař Matěj Peňáz, nakonec k další bitvě dojde ve Frankfurtu. Ale s jiným rivalem…

Soupeřem pro českého bojovníka bude žebříčková dvojka Němec Kerim Engizek, který bude mít v zádech pořádnou podporu domácích fanoušků. K souboji totiž dojde na fotbalovém stadionu bundesligového Eintrachtu Frankfurt, kam se organizace Oktagon MMA podívá již 12. října. Dá se zde navíc očekávat atakování diváckého rekordu na MMA akcích, dorazit by podle odhadů mohlo až 60 tisíc fanoušků.

„Jsem si jistý, že půjde o zážitek na celý život. Na světě není moc bojovníků, kteří by před takovým publikem zápasili. Co to se mnou udělá na místě, je otázka. Jsem sice zkušený zápasník, ale tohle bude něco unikátního. Engizeka na domácí půdě požene mnoho fanoušků vpřed. Připravuji se na to, že nastoupí přemotivovaně a nasadí vysoké zápasové tempo,“ říká k oznámenému zápasu šampion Kincl.

Němečtí příznivci zkrátka nakupují vstupenky jako utržení ze řetězu, velkým lákadlem je například bitva o „Krále Německa“, kde si to proti sobě rozdají oblíbení bijci Christian Eckerlin a Christian Jungwirth. Zatím těžko soudit, zda titulový souboj Kincla s Engizekem bude zlatým hřebem celé akce.

Pro nažhaveného rodáka z Hradce Králové se každopádně bude jednat o nesmírně těžké sousto. Třiatřicetiletý Engizek patří k nejlepším bojovníkům německé scény, naposledy prohrál před deseti lety. V Oktagonu zatím bojoval dvakrát, oba duely shodně ukončil již v prvním kole. Z celkových dvaceti zářezů přitom hned sedmnáctkrát zvítězil před limitem. „Nemyslím si, že by náš zápas došel k bodovým rozhodčím a viděl bych to tak, že skončí ve třetím nebo čtvrtém kole,“ odhaduje Kincl.

A když byla řeč o zrušené bitvě mezi Kinclem a Peňázem, kterou kvůli zdravotním problémům odpískal prvně zmíněný, dá se v případě nově oznámeného souboje očekávat tuhý boj. Přemožitel Karlose Vémoly z loňského roku tak měl alespoň čas doléčit bolístky, které se nahromadily právě před řežbou v Edenu.

Související témata: