Hlavní obsah

Růžičkův další zkrat má dohru. Byl vyhozen z gymu, zrušili mu i zápas

Aktualizováno

Před necelým půlrokem vyvázl s podmínkou, nyní si elitní český postojář Tadeáš Růžička zahrává o poznání víc. V minulém týdnu internetem probleskla zpráva o incidentu na jednom z pražských koupališť, do nějž se měl podle CNN Prima News zapojit právě i šestadvacetiletý zástupce Spejbl Gymu, na nějž se v těchto dnech snáší jedna kritika za druhou. I proto byl vyhozen ze svého domovského klubu, který dal od něj ruce pryč.

Incident na koupališti v PrazeVideo: Policie ČR

Článek

Informace o případu vyvstaly na povrch jen pár hodin poté, co byl oznámen Růžičkův milionový souboj s neporaženým Václavem Sivákem, k němuž by pod organizací RFA mělo dojít příští rok v únoru. Prvně jmenovaný ovšem teď musí řešit o poznání větší nepříjemnosti, neboť na koupališti v Břevnově měl spolu s dalšími kumpány zaútočit na muže, který bránil obtěžovanou dívku. Napadený po několika ranách údajně vyvázl se zlomeninami v obličeji.

A jelikož nevhodné chování neuniklo kamerám, hodně rychle se přišlo na konkrétní výtržníky. „Policisté operativním šetřením zanedlouho ztotožnili všechny tři muže a předvolali je na policejní služebnu. Tam jim sdělili obvinění ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví, za což mohou strávit za mřížemi až tři roky, a to proto, že se toho jednání dopouštěli opakovaně,“ sdělil CNN Prima News policejní mluvčí Richard Hrdina.

Růžičkovo chování, kvůli němuž dokonce může zamířit za mříže, neboť ho soud loni za napadení jiného muže poslal na 11 měsíců do vězení s podmíněným odkladem na 40 měsíců, odsuzují zástupci domácí bojové scény. „Nas*rá mě to z pohledu zápasníka. My ostatní kluci kvůli tomu přicházíme o sponzory, do MMA nevstoupí žádný velký sponzor ani firma, když vidí tyhle články. Lidé, kteří MMA neznají, to mají na očích,“ povídal v MMA Letem Světem bijec Andrej Kalašnik.

„V první řadě je pro normálního člověka šílenství, když potkáš někoho, jako je Růžička, který se s dalšími kámoši rozhodne se do tebe opřít. To nemůže skončit dobře. Nevím, co na to chce říct právník, když má tahle videa,“ kroutí hlavou Ondřej Novotný, zakladatel organizace Oktagon MMA, pod níž Růžička sám v minulosti bojoval. Do budoucna to ale rozhodně platit nebude. „Zařekl jsem se, že v Oktagonu už nikdy nedostane zápas, už dávno to překročilo veškeré meze,“ tlumočí své stanovisko český šéf.

Růžička se v posledních dnech distancoval od jakýchkoliv aktivit na sociálních sítích, rozhovory pro média tak naposledy podával minulý týden v úterý, kdy byla v Praze nachystána tisková konference, jejímž hřebem bylo zmíněné ohlášení jednoho z nejdražších zápasů na domácí bojové scéně mezi Růžičkou a Sivákem.

Foto: RFA

Souboj mezi Václavem Sivákem (vlevo) a Tadeášem Růžičkou je v ohrožení.

Během pondělního dne se k incidentu vyjádřil i pražský Spejbl Gym, pod nímž Růžička trénoval a nastupoval. „Po konzultaci s interním oddělením Spejbl Gymu jsme se rozhodli Tadeáše Růžičku suspendovat. Už není náš bojovník, už nebude v našich řadách. Jeho chování je neslučitelné se slušným člověkem, natož s vrcholovým sportovcem. Tadeáš udělal chybu už podruhé, poprvé jsme se za něj postavili. Byli jsme poslední, kteří se za něj rvali a mysleli jsme, že se to zlepší. Bohužel se nic nezměnilo, možná se to ještě zhoršilo,“ vyjádřil se na sociálních sítích trenér Ondřej Hutník.

„V každém gymu se najde nějaký labilnější kousek, ale je to práce toho týmu či trenéra to uhlídat a tu energii směřovat jinam. Máme hodně případů, protože i Jiří (Procházka), se hodně rval na diskotékách, ale trenérský tým ho ukočíroval, což mu změnilo život. Každý si zaslouží druhou šanci, ale u něj je to asi šestá nebo sedmá. Asi nemá smysl se o tom bavit. Potřebuje nad sebou to vedení, a pokud ho nemá, tak to tak dopadá,“ rozebírá Růžičkovu situaci Kalašnik.

Panují ale nejasnosti o tom, kdy k incidentu mělo dojít. Podle kamerových záznamů tomu tak mělo být 18. června, tedy před více než měsícem. „S největší pravděpodobností to věděli už při té tiskovce, která byla v úterý. Chápu, že to máš naplánované, a zároveň, že je to průs*r pro kluky z RFA a IAF,“ tvrdí Novotný. „Je to spíš průs*r pro celou scénu,“ mrzí Kalašnika.

Během pondělí zastihla Růžičku ještě jedna pohroma. Organizace Red Face zrušila jeho odvetný souboj s Josefem Škopem, k němuž mělo dojít 3. srpna. „Bojovníci jsou od samotného začátku učeni nějaké disciplíně a nějakému respektu. Jejich ruce jsou zbraně, které by si neměly dovolit používat jinde než v kleci. Tadeáš Růžička má za sebou už jeden problém, a když se dopustil druhého, nemohli jsme mu už jen z lidského hlediska dovolit u nás pokračovat,“ stojí v prohlášení.

V dohledné době se dá očekávat oficiální vyjádření i ze stran organizací RFA a IAF.