Hlavní obsah

Růžička to znovu schytal. Má další stopku, zrušen je i milionový souboj se Sivákem

Aktualizováno

Tak tohle se skutečně nepovedlo. Jen týden poté, co domácí bojové organizace RFA a IAF oznámily milionový zápas mezi elitními postojáři Václavem Sivákem a Tadeášem Růžičkou, musel být tentýž duel náhle zrušen. Za jeho rozpadem stojí třaskavá kauza kolem druhého jmenovaného, který měl v podmínce na pražském koupališti napadnout muže. Růžička, který následně prolomil mlčení, navíc vyfasoval stopku i pro další duely.

Incident na koupališti v PrazeVideo: Policie ČR

Článek

Dávali si záležet na promu, stejně tak náročné bylo dojednat podmínky jednoho z nejočekávanějších duelů na tuzemské bojové scéně. Teď domácí organizace RFA a IAF ale ostrouhaly. Jednak musely zrušit Růžičkův souboj se Sivákem, k němuž mělo dojít v únoru příštího roku v Ostravě, stejně tak prvně zmíněnému zrušily všechny budoucí zápasy.

„Museli jsme si ověřit, zda je to všechno pravda. Nevěděli jsme o tom. To, co Mawar předvedl, je neslučitelné s kodexem profesionálního sportovce. Není možné, aby takový člověk zápasil pod naší hlavičkou,“ uvedli promotéři RFA a IAF ve svém vyjádření. „Mawar nebude na turnaji v Praze (září), kde měl mít titulový zápas. Nebude ani zápas se Sivákem. Budeme přemýšlet, jak to nahradit. Jako náhrada nás napadl Leo Brichta, pro nějž to ale smysl nedává,“ povídá šéf RFA Boris Marhanský, jenž se patrně rozhlédne do zahraničí.

Foto: RFA

Tadeáš Růžička po dalším zkratu zavařil domácím organizacím, které mu napařily stopky.

Organizace přitom Růžičkovi daly šanci už loni, teď ale obrátily. „Věděli jsme, že po prvním incidentu, který se stal, nám to sebralo hodně sponzorů a fanoušků. Teď bylo vše naplánované a připravené, ale bohužel si za to může sám. Je nám to líto,“ kroutí hlavou Petr Ondruš, promotér organizace I Am Fighter. „Není jiná šance, než říct stop. Tohle nechceme mít na našich zádech. Nechceme jít proti zásadám, které máme.“

Zády k českému fighterovi se tak během několika dnů obrátily další organizace. Během pondělního dne nejprve sešlo z odvetného souboje s Josefem Škopem, následně od něj dala ruce pryč i domovská tělocvična Spejbl Gym, pod níž šestadvacetiletý postojář pravidelně nastupoval a trénoval. „Jeho chování je neslučitelné se slušným člověkem, natož s vrcholovým sportovcem,“ vyjádřil se na sociálních sítích hlavní trenér Ondřej Hutník.

Sám Růžička prolomil mlčení během úterý. „Za poslední roky jsem se nechoval nejlíp, ale prezentoval jsem svůj rodinný klub Spejbl Gym, pro který jsem dělal všechno. Oni se takhle otočili ke mně zády, což je jako bodnutí kudly do zad,“ mrzí jej. „Ano, dělal jsem blbosti, ale oni moc dobře ví, že už nějakou dobu jsem na správné cestě. Tohle byl přešlap, který se neměl nikdy stát. Beru za to plnou zodpovědnost a budu tomu čelit jako chlap. Pos*al jsem to, ale moje kariéra byla vždy nastavena na stoprocentní agresi, v osobním životě je pak těžké některé věci ustát. Mrzí mě to,“ zoufá si.

Nabízí se proto otázka, co bude se zápasníkem dál. „Myslím si, že si musí projít možná právě tím vězením nebo léčením, aby se srovnal, protože tohle nejsou normální věci. Ten zápas, který měl mít, ho motivoval, ale bohužel nám neřekl, co se stalo předtím,“ mrzí Marhanského, jehož organizace přišla o vysoce sledovaný duel.

O ožehavé kauze kolem Růžičky v minulém týdnu informoval server CNN Prima News, dle nějž se měl český bijec zapojit do incidentu na koupališti v Praze. Zde napadl muže, který bránil obtěžovanou dívku, takovým způsobem, že mu způsobil zlomeniny v obličeji. Následně mělo dojít k předvolání na policejní služebnu, kde byli aktéři obviněni ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví. Pro Růžičku to znamená velký problém, neboť ho soud po loňském obdobném incidentu poslal na 11 měsíců do vězení s podmíněným odkladem na 40 měsíců.