Hlavní obsah

Rána pro Oktagon. Vémola přišel o soupeře, Slovák se vážně zranil

Citelná rána postihla blížící se turnaj Oktagon 63, k němuž dojde již 9. listopadu v Bratislavě. Sešlo z hlavního souboje mezi Karlosem Vémolou a Samuelem Krištofičem, neboť druhý jmenovaný podle vyjádření organizace utrpěl vážné zranění kolene. Zatím není jasné, zda se na turnaji představí s jiným soupeřem alespoň zmíněný Terminátor.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola slaví vítězství na archivním snímku.

Článek

Odveta mezi Krištofičem a Vémolou měla být hlavní ozdobou turnaje, kde zároveň měla platit za stěžejní titulový trhák. Teď ale přišla rána, více než měsíc před chystaným galavečerem. „Je to obrovská smůla, ale je to něco, co k našemu sportu patří. Nestalo se to poprvé. Teď se budeme snažit najít náhradu, případně jiný zápas, na který se diváci budou moct těšit,“ vysvětluje pro Sport.cz spoluzakladatel Oktagonu Pavol Neruda.

Pro Vémolu se přitom mělo jednat o důležitou zkoušku před chystanou trilogií s Attilou Véghem, k níž dojde příští rok pravděpodobně v podobném termínu jako letošní odveta. „Mrzí nás to kvůli Pirátovi i Karlosovi, kteří se na to připravovali, a najednou je to pryč. Turnaj bude a těšíme se na to, že lidi přijdou. Oni totiž ví, že když si koupí lístek na Oktagon, tak to není jenom o jednom zápasu,“ říká slovenský promotér.

Otazník se proto vznáší nad 39letým šampionem polotěžké váhy Vémolou, kterému rázem odpadl soupeř. Zda se do klece postaví alespoň proti jinému rivalovi, není v tuto chvíli jasné. „Momentálně nedokážu říct, zda se i tak Karlos na turnaji ukáže. Je to tak čerstvá informace, na kterou teď neznáme odpověď,“ přemítá Neruda.

Galavečer v Bratislavě tak postihlo nemalé zemětřesení, rázem je fuč hlavní trhák. Odveta Teminátora s Pirátem přitom slibovala důležité měření sil pro obě strany i s ohledem na to, že slovenský bojovník chtěl českému rivalovi sebrat pás šampiona v polotěžké váze. Loni v prosinci jej přitom tvrdě knokautoval v pražské O2 areně, což pro Vémolu znamenalo jednu z nejbolestivějších porážek v kariéře.

Pokud se Vémolovi nenajde náhradní soupeř, má zatím před sebou „pouze“ trilogii proti Véghovi. V dohledné době by mohlo dojít k oznámení místa a termínu třetí bitvy, přičemž se dá spekulovat, že organizace znovu oznámí fotbalový stadion, kde se oba rivalové utkali letos, bylo to v pražském Edenu.

Související témata: