Hlavní obsah

Procházka kývl na světovou reklamu. Vyžádal si ho slavný herec

Reklama, která nejen v zámoří sklidila obrovský rozruch a sledovanost. V hlavní roli krátké pasáže se navíc představil nejúspěšnější český bojovník MMA Jiří Procházka, jenž kývl na jednu z největších dosavadních spoluprací a vyzkoušel si kooperaci s americkým hercem a svalovcem Dwaynem Johnsonem. Příspěvek jen na sociálních sítích boří hranice.

Foto: se souhlasem Jiřího Procházky

Český bijec Jiří Procházka vyhlíží další zápas ve slavné UFC. Přípravu si zpestřil i nečekanou spoluprací.

Článek

Do půli těla postavený do tajemné místnosti s fitness nářadím, kde symbolickým dotykem ruky o zeď probudí rozhněvaného býka, kterému jde o jedno – zaútočit. Neústupnost, jak napovídá rostoucí značka oblečení a doplňků s názvem Projekt Rock, kterou vlastní populární hollywoodský herec Dwayne Johnson, na druhou stranu nečekaného střetu staví českého bijce Jiřího Procházku, jehož úkolem je zatlačit býka zpět.

Neobvyklý souboj člověka s rozzuřeným zvířetem zcela po právu sklízí velkou chválu. Na sociálních sítích jen na oficiálních stránkách Projektu Rock tento krátký snímek vidělo přes 59 milionů uživatelů, čísla každou minutou pochopitelně stoupají. „Duch býka je v každém z nás a motivuje nás k tomu, abychom byli ničivou silou neúnavné energie,“ zní ve sloganu rostoucí značky.

Procházka se na pár vteřin převtělil do role, která je mu vlastní. Zkrátka dělal to, co celou svou zápasnickou kariéru a díky čemuž se dostal na vrchol. „Spolupráci dojednal můj manažer, který je v kontaktu s UFC. Zjistil jsem, že si mě do reklamy vyžádal právě Dwayne Johnson, a následně se to všechno domluvilo. Tahle spolupráce je jedna z největších, za celým projektem totiž stojí pevná myšlenka,“ má radost jednatřicetiletý rodák z Hostěradic u Znojma.

Krátká sekvence má jedinou myšlenku – nalákat lidi na prosinec, kdy známý svalovec Johnson, jenž má za sebou nespočet filmových trháků, spouští do prodeje nové tenisky s označením BSR 4, které by podle předběžných prognóz měly jít na dračku. A právě poutavá reklama, kde hlavní otěže hýčkal Procházka, může spustit hotový poplach všech možných zájemců. Velké plus to znamená také pro zmíněného bývalého šampiona slavné UFC, jenž kývl na jednu z největších spoluprací dosavadní kariéry.

Spojení předního bojovníka s populárním hercem si skutečně vysloužilo slova uznání. Vynachválit si to nemohou ani fanoušci, dle jejichž názoru je tato role pro Procházku jako dělaná. Český vousáč totiž v posledních letech žije na samotě a holduje netradičním praktikám, jako například zavírání se do tmy či dlouhé bušení pěstmi do makiwary (pružné prkno).

A tak se v podání uznávaného Čecha jednalo o fajn zpestření přípravy, která graduje. Stále se přitom v pokračování jeho kariéry nabízí několik otazníků. Tím hlavním je, zda zůstane v polotěžké divizi, kde by se nabízel například střet s Američanem Jamahalem Hillem. Lákadlem je také přesun do střední váhy, které nadále vládne Jihoafričan Dricus Du Plessis, s nímž si Procházka v minulosti vyměnil několik vzkazů.

Související témata:
Dwayne Johnson