Hlavní obsah

Před odvetou se řeší třetí zápas. Dávalo by to smysl, říká Pereira o trilogii s Procházkou

Myšlenky sice směřují k odvetnému boji, k němuž dojde již za několik desítek hodin na akci UFC 303, přesto se někde vzadu v hlavě jistě nabízí i možnost trilogie. Moc dobře to vědí i aktéři hlavního zápasu o titul polotěžké divize, o nějž si to v Las Vegas rozdají šampion Alex Pereira a vyzyvatel Jiří Procházka. Pokud bude bilance po odvetě srovnána, je případný třetí zápas jistě velkým tahákem i pro samotnou organizaci UFC.

Foto: Steve Marcus, ČTK/AP

Staredown mezi Alexem Pereirou (vlevo) a Jiřím Procházkou.

Článek

Trilogie jsou v bojových sportech velice žádaným zbožím, lákadlem jsou pochopitelně i pro fanoušky. K této variantě by mohlo dojít právě v případě, že by jednatřicetiletý český bijec Jiří Procházka po dvou letech vybojoval šampionský pás a oplatil Pereirovi porážku z loňské akce v New Yorku.

Není proto velkým překvapením, že zvídaví novináři směřovali dotazy v této souvislosti na aktéry hlavního zápasu ještě před odvetou, která může možnost trilogie buď zcela vyloučit, nebo se k ní ještě víc přiblížit. „V dnešní době všichni chtějí trilogii, ale mně na tom nesejde. Nemyslím na trilogii nebo na to, kdo bude mým příštím soupeřem. Jsem teď a tady, abych vyhrál zápas proti Alexovi. Jsem tady, abych ze sebe vydal to nejlepší. Jsem tady, abych zvládl všechny aspekty boje. To je vše,“ rozhovořil se Procházka.

Oba bojovníci mají v hlavně pouze blížící se bitvu v Las Vegas, jenomže i českému ranaři musí být jasné, že se v případě jeho triumfu o další zápas přihlásí Pereira. Nutno připomenout, že Procházka s trilogiemi zatím zkušenost nemá, Jihoameričan se naopak hned čtyřikrát postavil bývalému vládci veltrové divize Israelu Adesanyovi, byť se dvakrát jednalo o souboj pod pravidly kickboxu.

„Zatím je to samozřejmě jen spekulace. Pokud si to vezmu, a jako že si to vezmu, tak jsem otevřený v podstatě všemu. Mám to tak vždy. Prostě chci zápasit s těmi nejlepšími v mé divizi. Chci se měřit s těmi nejlepšími a zjišťovat, kdo je v rámci bojových sportů nejlepší,“ reagoval rodák z Hostěradic pro kanál The Schmo.

Proti by nebyl obávaný rodák z Brazílie, který v dubnu uhájil titul drtivým vítězstvím nad Američanem Jamahalem Hillem. „Pokud Jiří v sobotu vyhraje, myslím si, že pro organizaci by největší smysl dávalo uspořádat trilogii. Jasně, na titulovou možnost tady čeká hodně kluků, ale pokud se jedná o náš další boj, určitě by to dávalo smysl,“ nevyvrací tuto možnost šestatřicetiletý šampion.

Pro Procházku je ale nezbytné, aby mu vyšel reparát, na nějž podle svých slov dřel jen několik týdnů. „Rozdíl mezi prvním zápasem a odvetou je ten, že je tu moje nová verze, stejně tak Alexova. Znamená to pro mě novou šanci. Nový boj. Nejedná se o pomstu, ale o další zápas. Z listopadu jsem si vzal lekci a věřím, že zvítězím.“

K odvetnému souboji dojde 30. června zhruba v 06:00 SELČ. Turnaj živě vysílá i stanice Nova Sport 6.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.