Hlavní obsah

Politické spory? V Brazílii přišli s radikálním řešením

Být oblíbeným politikem je těžká věc. A s trochu netradičním řešením politických sporů přišla Brazílie. Starosta Simao Peixoto byl veřejně vyzván k pěstnímu souboji bývalým radním Erineuem da Silvou. A souboj se skutečně uskutečnil. Oba aktéři se tváří v tvář postavili v kleci, kde zaplněná hala sledovala nelítostnou válku.

Foto: Twitter

Erineu da Silva (vlevo) a Simao Peixoto se rozhodli vyřešit politické spory.

Článek

Vše začalo tím, že da Silva sdílel na internetu video, ve kterém kritizoval starostu za špatnou údržbu brazilského města Borba. Starostu navíc označil za zloděje a podvodníka, neboť se mu povedlo snížit náklady na údržbu vodního parku. Ve svém videu navíc starostovi vyhrožoval zmlácením a nabídl mu vyřešit spory v kleci. A netrvalo dlouho a Peixoto výzvu přijal.

Starosta dal ve svém vysílání rukama jasně najevo, že je připraven. Pěstí udeřil do dlaně a mohlo se jít do akce. Peixotovo chování se ovšem nelíbilo řadě jeho voličů, kteří jeho počínání považovali za nevhodné. Starosta ovšem občany ujistil tím, že se zúčastní pouze organizovaného zápasu uvnitř ringu. A také tomu tak bylo.

Duel vypsaný na tři kola nabídl nelítostnou řežbu. Jeden druhému nic nedaroval. Nakonec se z vítězství radoval onen starosta města Borba Simao Peixoto, který uspěl na body. Oba aktéři si po vyhlášení výsledku podali ruce, což mnozí nečekali. Starosta v pozápasovém rozhovoru prohlásil, že velkým důvodem, proč nabídku přijal, byla touha vyzkoušet si box. Zároveň zdůraznil, že celá akce měla propagovat sport a výtěžek putoval na charitu.

Související témata: