Hlavní obsah

Fanoušci trnou hrůzou. Za lístky na McGregora utratili i statisíce, k zápasu nemusí dojít

Aktualizováno

29. červen, turnaj UFC 303 v Las Vegas. Právě na této akci má dojít k velkolepému návratu hvězdného bojovníka Conora McGregora. Jenomže ani méně než tři týdny před nejprodávanější akcí historie zámořské ligy není jasno, zda tomu tak skutečně bude. Objevily se totiž spekulace, kvůli nimž panuje velká nejasnost. A jelikož už několik dnů mlčí všechny strany včetně UFC, jsou fanoušci vystaveni pochybnostem napříč tomu, že za lístky utratili obrovské množství peněz.

Foto: Profimedia.cz

Kolem irského bojovníka Conora McGregora stále panují zmatky.

Článek

Když to vezmeme pěkně po pořádku, první poplach byl spuštěn již 3. června, kdy se v irském Dublinu, tedy McGregorově rodném městě, měla konat oficiální tisková konference, na níž měl vystoupit právě i jeden z nejpopulárnějších bojovníků historie, jehož v kleci čeká americký rival Michael Chandler. Tiskovka ale byla v den jejího konání nečekaně zrušena, oficiální důvod nebyl vyřčen. Nevědělo se, zda za tím stojí možný nepříznivý Irův zdravotní stav, či jiné trable. Začala proto panika.

A jelikož byl v té době Chandler na cestě na letiště, aby stihl let do Dublinu, zavolalo mu vedení UFC, aby zůstal doma. Krátce poté na znamení patrně zrušeného zápasu dokonce opustil tréninkový kemp na Floridě, aby se vrátil do Tennessee, kde žije. Napjatí příznivci začali šílet a báli se toho nejhoršího. Očekávaný McGregorův comeback inkasoval další trhlinu.

7. června přeci jen přišly pozitivnější zprávy. „Chci, abyste věděli, že McGregor je v pořádku. Od včerejšího večera a ode dneška vám mohu říci, že panuje velká pozitivita, že tento zápas bude,“ informoval uznávaný novinář Ariel Helwani, který se následně musel zděsit nad snímkem na sociálních sítích, který zveřejnil sám McGregor. Uveřejnil totiž záběry, jak sedí v ordinaci u lékaře.

Kolotoč se rozjel na plné obrátky, panovaly nejrůznější scénáře. Těm nahrál znovu McGregor, který o několik hodin později zveřejnil video z příprav na zápas, načež oficiální promo k očekávanému střetu vydala také organizace UFC. Pokud ale vedení slavné ligy už v té době vědělo, že Ir se očekávaného duelu nezúčastní, patrně se to už ale neřeklo kompetentním lidem ze sociálních sítí…

Zmatek neutichal. Zděšené fanoušky však uklidnil právě Chandler, který vydal vyjádření. „Zápas se uskuteční,“ řekl zkušený Američan v podcastu The Pivot. „Tam, kde se právě nacházíme, je spousta spekulací, ale zápas je v tuto chvíli aktuální. Bude to 29. června. Stane se to,“ utnul možné spekulace.

A když už se zdálo, že je vše na dobré cestě a diváci se nemusí strachovat, přišla další rána. „Stručně řečeno, zdá se, že ohledně hlavního zápasu turnaje UFC 303 znovu panuje velký pesimismus. Ve skutečnosti ještě větší – zdá se – než minulé pondělí, co byla na poslední chvíli zrušena tisková konference,“ naťukal na platformu X novinář Helwani.

V tuto chvíli do číslované akce zbývá pouhých osmnáct dnů a stále se definitivně nerozlouskla otázka, zda se McGregor skutečně v kleci ukáže. Podle některých zahraničních serverů se dokonce vedení UFC začalo poohlížet po možné náhradní bitvě. „Pozitivní nálada, která panovala přesně před týdnem v souvislosti se zápasem Conor McGregor vs Michael Chandler, je v nedohlednu a zápas je u ledu. UFC vymýšlí plán B, což by mělo znamenat náhradníka za McGregora. Je tu i plán C, a sice úplně jiný zápas,“ míní Helwani.

Do pozice náhradníka se přihlásil například populární Australan Alexander Volkanovski, spekulace sílí i kolem českého bojovníka Jiřího Procházky, který během sobotní akce organizace Oktagon MMA oznámil, že podepsal smlouvu na další zápas. Byť nebyl konkrétní, nechal alespoň spekulovat Ondřeje Novotného, spoluzakladatele domácího giganta, který nadhodil právě možnost, že by se rodák z Hostěradic mohl na poslední chvíli objevit na akci v Las Vegas. „Hezká spekulace. Je tam ještě více proměnných, jestli se to v Irsku probere,“ zareagoval nejúspěšnější český bijec.

Není to přitom dávno, co UFC zveřejnila zprávu, že turnaj s pořadovým číslem 303 překonal magickou hranici 20 milionů dolarů na prodaných vstupenkách. Jedná se tedy o nejvýdělečnější turnaj v historii, kterou měl svým návratem okořenit zmíněný McGregor. Fanoušci kvůli tomuto výjimečnému okamžiku nakupovali lístky na turnaj rychlostí blesku, mnozí z nich si přitom sáhli hluboko do kapes. Ta nejlepší místa totiž stála i stovky tisíc korun. A teď se zkuste vžít do kůže této skupiny lidí, která nadále žije v nejistotě.

Definitivně jasno by mohlo být do konce tohoto týdne, prognózy v tuto chvíli ale nejsou zrovna optimistické.

Související témata: