Hlavní obsah

Nejdůležitější zápas kariéry, přiznává Růžička. Vyslyšel vábení milionu korun

Čeká ho jedna z nejtěžších prověrek. Elitní domácí postojář Tadeáš Růžička se 15. února příštího roku postaví v organizaci RFA neporaženému českému talentu Václavu Sivákovi, s nímž uskuteční jeden z nejočekávanějších zápasů tuzemské bojové scény. „Je to nejdůležitější zápas v mé dosavadní fázi kariéry,“ říká tvrďák Růžička, jenž rovněž podobně jako jeho rival, s nímž má kamarádský vztah, vyslyšel vábení balíku peněz. Ten se pro oba aktéry duelu může vyšplhat k milionu korun.

Foto: RFA

Staredown mezi Václavem Sivákem (vlevo) a Tadeášem Růžičkou.

Článek

Na první dobrou byste favorita titulového duelu podle pravidel K-1 viděli spíše v Sivákovi, který i po 29. profesionálním duelu kariéry drží neporazitelnost, nicméně v jeho neprospěch může hrát změna váhové kategorie. Soupeři totiž v podmínkách duelu ustoupil, rozdají si to ve váhovce do 70 kilogramů. „Já můžu jedině překvapit,“ myslí si lehce podceňovaný Růžička, jenž si začátkem července připsal šokující porážku v organizaci Valhalla Fighting.

Bylo těžké zápas dojednat?

Těžké bylo se domluvit na všech podmínkách. Jak na váze, rukavicích, tak samozřejmě na finanční stránce. Zápas s Vaškem mě minimálně u nás může zajistit na několik let.

Jaké ohlasy po oznámení zápasu očekáváte?

Vím, jak na tom mediálně jsem, komentáře pro mě už ani neexistují, praskla by mi z toho žíla na čele.… Ale v zápase bude určitě favoritem Vašek, já můžu jenom překvapit. To on je neporažený, já nemám nulu.

Zápas je přezdíván jako ‚milionový‘, můžete potvrdit, že oba dostanete milion korun?

O tomhle nemůžu mluvit, ale minimálně moje podmínky to splnilo. Nakonec ustoupila organizace, protože už jsme dostávali nabídky od jiných, například od Clash of the Stars.

Foto: RFA

Staredown mezi Václavem Sivákem (vlevo) a Tadeášem Růžičkou.

Co jste říkal na promo, do nějž jste byl zapojen? Sklidilo totiž hodně rozporuplných reakcí, neboť jste byli fiktivně zatčeni zásahovou jednotkou, o čemž se v posledních dnech hodně psalo i mluvilo.

Točilo se to začátkem července, akorát po tom, co jsem prohrál svůj poslední zápas. Nebyl jsem úplně fresh a ready na to, ale dal jsem to. Bylo to husté, něco, co tu ještě nebylo. Bylo to zajímavé jak pro nás, tak pro fanoušky.

Chystáte na Siváka nějakou speciální přípravu?

Určitě. Už od doby, co se ten zápas domlouval, se snažím dostat na tu nejvyšší metu. Mám tím na mysli vymáčknout ze sebe úplně všechno a stát se jiným bojovníkem, než kterým jsem doposud byl.

Jste ale kamarádi, viďte?

Jasně, mezi námi není nic osobního. Respektuji ho jako člověka, i sportovce, máme spousta společných kamarádů. Není nic, co bych na něj mohl říct. Jsme čistě sportovci, dřív jsme spolu trénovali pod jedním klubem, pak ale Vašek odešel a každý jsme si šli vlastní cestou. Na závěrečných turnajích jsem byl 71, on 63, ale vždycky jsme se podporovali. Teď ale stojí v cestě v 70, kam vůbec nemusel chodit.

Bude to velká výzva?

Stoprocentně to bude na našem území ta největší možná výzva. Je to nejdůležitější zápas v mé dosavadní fázi kariéry. Vašek bezesporu patří mezi nejtěžší zápasníky, s nimiž mě čeká zápas. Měl jsem proti sobě jména a Vašek mezi ně taky patří.

Do zápasu zbývá sedm měsíců, co chcete stihnout mezitím?

Určitě bych chtěl vyjet na nějaký zahraniční kemp, uvidíme, jestli to bude Thajsko. Je tam spousta nemocí, které tady člověk nechytne, takže si ještě rozmyslím, zda tam poletím. Viděl bych to spíš na přípravu v Evropě.

A co zápasy?

Určitě pod RFA, mám tu nějaké domluvené. Jeden velký otazník je i Clash of the Stars, je ale možné, že se tam ještě ukážu.