Hlavní obsah

Nečekaný konec. Český bijec Dvořák odchází z UFC

Je konec. Český MMA bojovník David Dvořák nečekaně končí svou pouť prestižní zámořskou organizací UFC, kde působil od roku 2020 a dohromady svedl šest duelů. Důvodem předčasného odchodu z nejslavnější bojové ligy světa jsou rozdílné představy mezi ním a elitní soutěží o termínech zápasu a jeho zdravotním stavu.

Foto: Undertaker Team

Český bojovník David Dvořák. Archivní foto.

Článek

Dvořákův konec přichází poměrně překvapivě. V zámoří měl sice za sebou tři porážky, nicméně se očekávalo, že si střihne ještě jeden boj, který právě napoví o tom, jaká bude jeho budoucnost. K rozhodujícímu zápasu ale nakonec nedojde, pouť prestižní soutěží skončila po šesti zápasech.

„Už nejsem součástí UFC, je to pravda, je to oficiální. Pro mě to byla obrovská zkušenost, byl jsem tam nějaký čtyři a půl roku. Mám za sebou šest bitev, tři výhry, tři bodové prohry. Užili jsme si tam spoustu dobrodružství, spoustu cest, výhry, prohry, spoustu radosti i zklamání, prostě všechno tohle tam bylo a teď už začne zase nějaká nová cesta, na kterou se strašně moc těším,“ uvedl Dvořák ve videu.

Stěžejním důvodem konce nejsou špatné výsledky, nýbrž rozdílné představy mezi ním a organizací. „Posílali mi několik termínů na zápasy, aniž by brali v úvahu můj zdravotní stav a další okolnosti. Po dlouhých debatách s manažerem Patrikem Kinclem jsme se rozhodli, že je na čase jít dál, rozvázali jsme smlouvu a vydali se vlastní cestou,“ potvrdil konec dvaatřicetiletý rodák z Hořic.

Dvořák přitom do UFC poprvé nakoukl v roce 2020 a následně si připsal tři výhry v řadě. Debutoval na turnaji v Brazílii, kde jako první Čech vyhrál svůj úvodní zápas v UFC. „První zápas v Brazílii byl pro mě nezapomenutelný, i když se odehrál před prázdnou halou kvůli covidu. Přesto to byla skvělá show a velká pocta,“ vrací se v čase.

Zástupce muší divize dosáhl nejvýše na deváté místo žebříčku bojové ligy, což je druhý nejlepší výsledek mezi Čechy a Slováky. Před vstupem do UFC měl Dvořák impozantní sérii třinácti vítězných zápasů v řadě, z nichž většinu ukončil v prvním kole. Po odchodu ze zahraničí se plánuje zaměřit na nové výzvy a projekty, které oznámí v budoucnu.

„Věřím, že si moje zápasy užíváte a budete užívat i nadále, protože chci zápasit ještě spoustu let. Doléčím všechny bolístky a vrátím se ve velkém stylu. Možná se jednou vrátím do UFC, ale zatím plánuji jiné věci,“ dodal Dvořák, který nezápasil více než rok, neboť jej sužovaly nespecifikované problémy zad, kvůli nimž musel na konci loňského roku zrušit v pořadí již sedmý zápas v zámoří. K němu nedojde ani s odstupem několika měsíců.

Dvořák by přesto o své budoucnosti na bojové scéně neměl mít nouzi. Už v minulosti několikrát prozradil, že by se nebránil ani případnému návratu do největší domácí organizace Oktagon MMA, z níž přešel právě do UFC.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.