Hlavní obsah

Nečekaný incident! Zápasník nešťastně vypadl z klece

Tohle se nevidí každý den. Prakticky skoro vůbec. O pravém opaku se přesvědčila brazilská organizace Home Fight Championship, jejíž další turnaj působil odfláknutým dojmem. Při souboji mezi Romerem Reisem a Diogo Galem byl druhý jmenovaný po naskočeném kolenu odmrštěn směrem ke dveřím klece, které nápor nevydržely, a Brazilec nešťastně spadl na zem. Naštěstí to nemělo vážnější následky.

Foto: romero_reiss

Romero Reis (vlevo) v zápase odmrštil soupeře kolenem ven z klece.

Článek

Celý turnaj se nesl na nízké úrovni. Povrch klece byl před posledním zápasem roztrhaný, klec působila menší velikostí, netradičně působil také rozhodčí, který měl na sobě džíny a nejednou se bojovníkům připletl do cesty. Zkrátka nic, co by nasvědčovalo profesionální úrovni. Přesto se během čtyř hodin prostřídalo několik disciplín – box, kickbox, muaythai a MMA.

Zlatým hřebem brazilského turnaje byl souboj mezi Romerem Reisem a Diego Galem. Prvně jmenovaný měl úvodní dvě kola pod kontrolou a vítězství tak doslova viselo na vlásku. Galo ovšem předváděl obrovské srdce a zápas chtěl přežít až do konce. Soupeř však v poslední pětiminutovce využil statického postavení Gala a naskočeným kolenem ho odmrštil takovou silou, že vypadl ze dveří klece.

Brazilský zápasník tak nešťastně dopadl zhruba z metrové výšky přímo na beton, kde se dlouhou dobu držel za hlavu. Po pár minutách se přesto vrátil do klece. Nakonec se to zřejmě obešlo bez vážnějších zdravotních problémů, avšak nechybělo mnoho a mohlo to mít mnohem vážnější následky. Zápas nakonec vítěze nenabídl a skončil bez výsledku.

V minulosti se podobný incident odehrál také na turnaji organizace XFN. Tehdy z klece vypadl nešťastně vypadl slovenský zpasník Krisztian Simon, za jehož zády někdo otevřel dveře od klece.

Související témata: