Hlavní obsah

Nečekaná výzva. Vémola dostal nabídku na zápas, souhlas má i od Végha

Vůbec poprvé si užíval novou roli v podobě komentování zápasů organizace Oktagon MMA na turnaji v Bratislavě, jenomže přesto legendární český bojovník Karlos Vémola, který před více než měsícem po triumfu nad Attilou Véghem odešel do sportovního důchodu, obdržel během akce pod otevřeným nebem nečekanou výzvu. Ta přišla z úst jeho přemožitele z loňského prosince Samuela „Piráta“ Krištofiče, jenž se přihlásil o slovo ještě před žádanou trilogií Terminátora s Véghem. Na stole je nabídka na zajímavý duel, k němuž by došlo ještě letos.

Karlos Vémola na Oktagonu poprvé v roli komentátora. Dočkal se překvapivé výzvy od Piráta, ale dává přednost trilogii s Attilou Video: Sport.cz

Článek

„Karlíto, ukážu ti, že tě zase jako cibulku pošlu do země. Klidně v polotěžké divizi!“ zněla nečekaná výzva od potetovaného Slováka, který Terminátora drtivě knokautoval loni v prosinci v pražské O2 areně. A jelikož to pro něj tehdy znamenalo největší triumf kariéry, moc dobře si uvědomuje, že může být jediný, který na legendárního českého ranaře vyzraje hned dvakrát. K odvetě by došlo 9. listopadu na turnaji Oktagon 63 v Bratislavě.

Vémola se nabídce chvíli podivoval, následně za bouřlivého aplausu obecenstva zamířil ke kleci, kde reagoval pohotově. „Asi tě na ostrově spálilo sluníčko,“ rozesmál publikum v narážce na nedávnou účast Krištofiče v reality show Survivor. „Říkal jsem, že jestli se vrátím do klece, tak v rámci trilogie s Attilou. Nicméně pokud na zápas Attila kývne a nebude proti, můžeme si to dát napřed i spolu,“ překvapil devětatřicetiletý bijec.

Kamery mezitím zabraly i usmívajícího se Végha, jenž se rovněž rozhodl vyrazit do dějiště turnaje. Jasným gestem rukou ovšem naznačil, že je potřeba pořádně zaplatit. „Nevysekal jsem se do zápasu (s Vémolou), abych se zase úplně opustil. Oktagon teď zodpovídá za moje zdraví, ale než se dohodneme, musíte něco nabídnout. Každopádně Karlosovi bych zápas s Pirátem před naší trilogií nezazlíval,“ nebránil by se Végh druhému souboji Vémoly s Krištofičem.

Dohoda o trilogii mezi Vémolou a Véghem se sice hnula, nicméně na pořadu dne by patrně byla až příští léto. Pro Terminátora by to znamenalo dlouhou přípravu, kterou by si mohl zpestřit dalším zápasem. „Nevím, jak bych se vypořádal s tím, že by ten zápas byl třeba až za rok. Hodně jsme řešili, jestli si mám dát mezitím další zápas, ale já už sám sobě a rodině slíbil, že už zápasit nechci. Nevím, jestli se dokážu rok připravovat na jeden zápas,“ přemítá nad situací.

„Už teď jsem říkal, že to byla nejhorší zkušenost. Byl jsem v přípravě devět měsíců a opravdu jsem trpěl. Připravoval jsem se na Piráta, s nímž jsem prohrál, a poté jsem pokračoval. Pak začala příprava na Attilu, která trvala šest měsíců. A teď by to mělo být za dvanáct měsíců? Nevím. Řeším to s Andrém Reindersem, v srpnu poletím do Londýna, kde to budu komunikovat i s týmem. Od Attily potřebuju vědět, zda to chce,“ povídá nahlas Vémola.

Třetí česko-slovenská bitva by vyluštila hádanku, kdo je lepším bojovníkem. Bilance je po Vémolově triumfu v Edenu vyrovnaná. „Jsem přesvědčený, že to Attila bude chtít, protože je po porážce. Spíše se ale bojím, za jak dlouho to bude, protože na něj nebudu čekat pět let. Zatím jsem nic neslyšel. Čím déle to nechává být, tím menší je šance, že se to stane. Třeba ale překvapí,“ usmívá se historicky první Čech v UFC.

S případným dalším duelem se patrně pojí i výraznější výplaty. „Je to podstatná součást. Já si ale o peníze říkat nebudu. Už před odvetou jsem říkal, ať mi dají to, co dají Attilovi. Nebylo to špatné, ale říkal jsem Ondrovi (Novotnému), že to číslo sice bylo krásné, ale to další musí začínat dvojkou (v eurech), a ne jedničkou. Pokud tam bude dvojka, tak jsem připravený nastoupit,“ tají přesnou sumu Terminátor.

Souhlasí i organizace, pro níž by se jednalo o další mimořádnou sledovanost. „Odpovědí je, že se toho můžeme dočkat, protože v Attilovi je to teď tak silné, jako to bylo v Karlosovi po prvním zápase. Za mě je to spíš pravděpodobnější než nikoliv,“ poodkrývá karty Ondřej Novotný, spoluzakladatel Oktagonu, který už v hlavě má představy, kdy a kde duel uspořádat. Zatím si je ale nechává pouze v hlavě.

A pokud se všechny strany nakonec dohodnou, je ve hře i zmíněná odveta Terminátora proti Pirátovi. Už v listopadu.