Hlavní obsah

Je jasno. Bojovnice Pudilová se vrací do Oktagonu, brzo půjde do boje

Návrat je zpečetěn. Ještě nedávná bojovnice slavné zámořské ligy UFC, Češka Lucie Pudilová se vrací do domácí organizace Oktagon MMA, která pro ni rovnou přichystala bitvu short-notice. Příbramská rodačka se představí již 21. září na galavečeru Oktagon 61 v Brně, kde si to o pozici titulové vyzyvatelky bantamové váhy rozdá s Norkou Cecilií Bolanderovou. „Jsem ráda, ale zároveň jsem i dost překvapená,“ řekla Pudilová pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Česká bojovnice Lucie Pudilová se vrací do Oktagonu.

Článek

Dvakrát skončila v UFC, pokaždé její kroky vedly domů. Třicetiletá Pudilová také v tomto případě měla po konci v zámoří okamžitě jasno a odhodlala se k návratu do Oktagonu. „S Ondrou (Novotným) jsme si napsali, pak jsme se sešli. V tu chvíli jsme to naplánovali, hned jsme se domluvili na zápasu i na tom, co bude potom,“ přibližuje průběh jednání Pudilová.

Obnovenou premiéru bude mít na programu již 21. září v Brně, moc času tedy nezbývá. „Vůbec jsem nečekala, že to vyjde. Myslela jsem, že to padne třeba na turnaj v Německu, i proto jsem se na tuhle variantu už ani nepřipravovala, ale furt jsem byla v tréninku. Jela jsem silovku,“ vypráví třicetiletá bojovnice, jež si to rozdá v bantamové váze. V UFC naposledy bojovala v muší divizi, do níž musela hubnout.

Rozdá si to s neporaženou Norkou Cecilií Bolanderovou, která měla původně narazit na Saru Smajičovou. „Když vypadla, tak jsem Ondrovi rovnou říkala, že bych to vzala. Jen jsme se o tom bavili, ale za pár dnů mi napsal, že to domluvili. Doladili jsme podmínky. Myslím si, že jsou spokojeny všechny strany,“ usmívá se Pudilová. „Jsem ráda, ale zároveň jsem i dost překvapená.“

A pokud se české ranařce povede zvítězit, zajistí si pro další duel místenku do bitvy o titul. Soupeřka zatím není známa, avšak dá se očekávat, že organizace ukáže na neporaženou Slovenku Lucii Szabovou. „O souboj o titulovou vyzyvatelku jsem si sama neřekla, takové ambice jsem neměla. Měla jsem plán zůstat v 57 (muší divize) a jen si dát normální zápas. Když se ale vyskytla tahle příležitost, tak je jasné, že neřeknu ne. Netlačila jsem na to, přišlo to tak nějak samo,“ říká jasně.

Pudilová se do Oktagonu vrací po více než dvou letech. Tehdy si připsala hned pět triumfů a pouze jednu porážku, načež podruhé podepsala s UFC. I díky těmto zkušenostem bude platit za jednu z nejlepších ženských bojovnic napříč váhami. „Hlavně chci zápasit, ale pokud přede mnou bude titul, tak si ho budu chtít vzít. Ale nechci o tom mluvit takhle dopředu. Teď mám před sebou tenhle zápas, pak budu řešit, co bude dál. Potřebuji vyhrát, bude to těžký zápas. Potřebuji se na něj soustředit,“ poukazuje na důležitost duelu.

„Soupeřka má černý pásek v judu, má hodně ukončení na armbar. Je to i mistryně IMMAF. Myslím si, že to je docela těžký zápas, ale měla bych to zvládnout. Budu na to připravená,“ ujišťuje fanoušky.

Související témata: