Hlavní obsah

Napětí sílí. Vémola s Véghem tváří v tvář před bitvou v Edenu

Mají to za sebou. Bojovníci sobotního turnaje Oktagon 58 na fotbalovém stadionu v pražském Edenu během pátečního rána podstoupili oficiální vážení, které s přehledem zvládli i protagonisté hlavního zápasu, tedy Karlos Vémola a Attila Végh. Oba rivalové následně intenzivně pohlédli jeden druhému do očí, napětí se dalo v tu chvíli jen krájet.

Karlos Vémola i Attila Végh mají naváženo. Bude to něco velkého, co tady ještě nebylo, slibují oba před zápasem v EdenuVideo: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

Největší pozornost během ranních pokusů o zdolání váhy se pochopitelně týkala titulové bitvy v polotěžké váze, kde bude svůj pás šampiona hájit s kariérou se loučící Karlos Vémola. A soupeř? Nemesis z roku 2019 zvaná Attila Végh, který téměř před pěti lety dokonal dílo zkázy a Terminátora v legendární bitvě v pražské O2 areně knokautoval během 127 vteřin.

Slovenský velikán s pohodovým výrazem a značnou tělesnou proměnou dosáhl na váhu 92,7 kg, což mu umožňuje zabojovat o vysněný pás šampiona. V mikině zahalený Vémola se po vysvlečení rovněž uvolnil, na váhovém pultíku se v tomto případě objevilo 92,9 (limit 93 kg). Odvetě století tak po splnění všech povinností v tuto chvíli už nic nebrání.

„Měl jsem velmi dlouhou cestu a na tento okamžik se hodně těším. Celou přípravu jsem zažil a přežil tím, že jsem se nezranil. Udělal jsem výborně váhu a tohle už je teď moje ovoce na dortu. Jdu si to užít a jsem velmi rád, že Karlos není zraněný a oba jdeme do zápasu zdraví. Celý Eden si zítra užijeme společně,“ prohlásil osmatřicetiletý Végh.

Slovák poprvé během svého působení v Oktagonu zabojuje o titul, konec kariéry ale zatím podle svých slov nechystá. „Titul je jedna z mých největších motivací a je pro mě velká čest, že k tomu dojde během historického momentu na fotbalovém stadionu. Těším se na to, výsledek je ale napsaný tam nahoře. Já nic nepodcením, jdu do boje na sto procent,“ ujišťuje fanoušky slovenský matador.

Terminátor má rivalovi co oplácet, rovněž chce zapomenout na nezdar z loňského prosince, kdy v pražské O2 areně padl v souboji proti Samuelu Krištofičovi. „To, co zítra můžeme čekat, podle mě netuší nikdo z nás. Nikdo tohle ještě nezažil. Počasí bude skvělé, to samé atmosféra. Děkuju, že jsme to spolu všichni dokázali. To, co tu bude zítra, to tu ještě nebylo. Takže pojďme do toho!“ prohlásil odhodlaně Vémola.

Tentokrát bez potyčky. Staredown mezi Jaroslavem Pokorným a Shem Rockem proběhl celkem v pokliduVideo: Sport.cz

Trable neměl ani David Kozma, další český zástupce, jenž se představí v Edenu. Růžový panter, jak je karvinskému rodákovi přezdíváno, narazí na obávaného Moldavce Iona Surdua, vítěz souboje si zajistí titulovou šanci. Soupeř pro bitvu o pás vzejde ze zápasu mezi Amiranem Gogoladzem a Leandrem Silvou.

Tentokráte bez konfliktu se obešel staredown mezi horkokrevným Irem Shemem Rockem a českým vyzyvatelem Jaroslavem Pokorným. Na rozdíl od loňského listopadu, kdy byl duel v den jeho konání dokonce zcela zrušen (Pokorný měl zdravotní problémy po napadení při staredownu - pozn. red.), se vzduchem proneslo jen pár drsných slov. Emoce vnitřně krotil také Angličan Akonne Wanliss, jehož čeští fanoušci rovněž nemají moc v oblibě.

Všichni aktéři galavečera se během pátečního večera (18:00) představí před Edenem, kde je na programu veřejné vážení a poslední staredowny před velkolepou sobotní akcí, kde by zhruba šestihodinové zábavě mělo přihlížet 28 tisíc fanoušků.