Hlavní obsah

Musí to dávat smysl, říká Procházkův tým o dalším souboji. Návrat zřejmě letos

Více než dva měsíce uplynuly od posledního souboje nejlepšího českého bojovníka Jiřího Procházky ve slavné bojové organizaci UFC. Po krátkém odpočinku a utřídění myšlenek se proto začíná spekulovat o podobě nového duelu, který je však zatím stále v nedohlednu. Českému týmu se přesto nabízí hned několik variant. „Musí to mít nějakou návaznost, aby se nejednalo jen o jeden konkrétní zápas, ale o strategii,“ povídá v rozhovoru pro Sport.cz Martin Karaivanov, Procházkův manažer a trenér.

Foto: se souhlasem Jiřího Procházky

Jiří Procházka s trenéry Jaroslavem Hovězákem (vpravo) a Martinem Karaivanovem po boji s Aleksandarem Rakičem. Archivní foto.

Článek

Internetem kolují spekulace o možném dalším duelu Jiřího Procházky, jaká je skutečnost?

V týdnu budeme řešit nějaké možnosti dalšího zápasu a pak se v týmu dohodneme, co jak dál.

Od posledního zápasu uplynuly dva měsíce, už jste se stihly společně jako tým potkat a vše probrat?

Jasně. Popovídali jsem si, bylo to příjemné, takže všechno v pohodě. My jednáme jenom příjemně (smích). Nešťourali jsme se v konkrétním zápase, ale dlouho jsme se neviděli, tak jsme si přátelsky popovídali.

Nepřišlo vám, že se na Jiřího po červnové porážce snesla velká kritika?

Něco jsem zaznamenal… Také mě to samotného trochu překvapilo, protože jsem se s tím v takovém rozměru nesetkal. Kritika je vždycky, ale my si to dokážeme v týmu pojmenovat, chyby odstranit a pokračovat dál.

Co je aktuálně cílem?

Vrátit se do hry, připravit se a vyhrát zápasy.

Už máte jasno, v jaké divizi to bude?

Reálně jsou tu dvě možnosti, ale zároveň je tu víc rozhodujících faktorů. Teď není stanovený cíl, jestli to bude nižší váha, nebo stávající. Podle aktuálních možností uvidíme, co bude dál.

Na čem konkrétním záleží?

Jak to bude s datumem zápasu, soupeřem a případně s dalším postupem. Musí to mít nějakou návaznost, aby se nejednalo jen o jeden konkrétní zápas, ale o strategii.

Je reálný zápas ještě letos?

Zkusíme to. Jiří by měl být zdravotně v pořádku, takže nic nebrání tomu se vrátit do hry ještě letos.

Co mimochodem říkáte na složení nového titulového zápasu v polotěžké váze? Alexe Pereiru vyzve až osmička divize Khalil Rountree.

Celkem mě to překvapilo. Jsou tu dvě verze toho, proč do bitvy o titul nedali Ankalajeva – jedna Pereirova a druhá Ankalejevova, ale nepídil jsem se, proč tomu tak je. Hill taky dostal jako sedmička šanci bojovat o titul s Teixeirou. Určitě to bude zajímavé měření, protože Khalil má zajímavý styl a pro Pereiru to bude rovněž zkouška.

Takže to není tak jednoznačný zápas, jak si mnozí myslí?

Těžko říct. Stylově se mi líbí a stejně tak může vyhrát jeden i druhý.

Zmiňoval jste Jamahala Hilla, o němž Procházka říkal, že by ho zajímal jako soupeř. Je možnost, že se v budoucnu skutečně popasují?

V tuto chvíli to není úplně jediná věc, co bychom chtěli, ale spíš je to o tom, jak se to celé namodeluje. Nechci úplně předbíhat, ale je pravda, že tu moc možností nezbývá. Uvidíme, jak budeme jednat. Vždycky se může něco pokazit anebo přijít nějaká nečekaná příležitost, jako třeba naposledy odveta s Pereirou. Tehdy jsme zápasili s Rakičem a poté jsme měli jít další zápas až v srpnu. I proto by to neměl být jen jeden krok, ale mělo by vše na sebe navazovat. Musí to dávat smysl.