Hlavní obsah

Muradov je v nemocnici, má kyslíkovou masku. Myslel jsem, že zemřu, říká bojovník

Zatímco minulý víkend zažil vítězný návrat do domácí organizace Oktagon MMA, jiné pocity prožívá uzbecký bojovník Machmud Muradov v těchto dnech. Má totiž zdravotní problémy, kvůli kterým musel do nemocnice, kde mu dokonce lékaři museli nasadit kyslíkovou masku. „Myslel jsem, že zemřu,“ popisuje své trable na sociálních sítích, kde uvádí, že má zápal plic a infekci v těle.

Foto: Oktagon MMA

Machmud Muradov (vlevo) v sobotním duelu v Brně vyzrál na Scotta Askhama.

Článek

Po jednoznačném bodovém triumfu nad Britem Scottem Askhamem se sice usmíval, v tu dobu ale ještě nevěděl, co jej čeká o několik hodin později. Velký šok zažil jeho organismus, který začínal pociťovat nemalé zdravotní problémy. Bylo štěstí, že trable nepřišly například během sobotního galavečeru v Brně, kde platil za jednu z největších hvězd.

„Měl jsem problémy, na což jsem doplatil. Ruka oukej (zranění), to šlo odboxovat i vyhrát zápas, ale druhý den jsem se složil. Byl jsem doma, říkal jsem si, že mám asi nějakou chřipku a že to bylo z hubnutí, ale ono ne. Myslel jsem, že zemřu. Bylo to těžké, nemohl jsem se dva dny zvednout z postele. Co jsem snědl, jsem hned vyzvracel,“ popisuje Muradov na sociálních sítích z nemocnice, kde má na ústech kyslíkovou masku. Zároveň jsou patrné problémy se správným dýcháním a mluvením.

Do nemocnice původně nechtěl, nakonec jej přesvědčila přítelkyně Sabina, s níž žije. Až lékaři nakonec přišli na příčinu zdravotních problémů. „Mám infekci, ze 70 % zápal plic, rovnou si mě v nemocnici nechali. Už jsem tady třetí den,“ objasnil příčinu, kvůli které několik dalších dnů či týdnů rozhodně nenavštíví tělocvičnu.

Muradov přitom hned v pondělí po turnaji trénoval, což se rovněž na špatném zdravotním stavu mohlo podepsat. V těchto dnech jej tak čeká odpočinek, a především nucené volno, které si původně chtěl užít spolu s rodinou, na niž neměl důsledkem náročné přípravy na zápas příliš času.

Uzbeckého navrátilce z UFC by již v listopadu měl čekat premiérový duel v kontroverzní polské organizaci Fame, kde zpravidla nastupují známí influenceři a celebrity. Smlouvu s tamní stájí podepsal ještě před kontraktem s Oktagonem, kterému účast hvězdného Muradova v jiné organizaci nevadí.

„Do našich plánů to nijak nezasahuje, je to víceméně sranda zápas. Věděli jsme o tom, že to bude, dávno předtím, než jsme to domluvili u nás,“ povídá Ondřej Novotný, spoluzakladatel Oktagonu MMA.

Předbíhat je ale zatím zbytečné, důležitější je zdraví.