Hlavní obsah

Muradov se v Oktagonu chystá na lov. S Kinclem mám nedokončenou práci, říká

Trochu to zapadlo ve stínu velkolepého turnaje domácí organizace Oktagon MMA na fotbalovém stadionu, nicméně svůj návrat na tuzemskou bojovou scénu zpečetil populární bojovník Machmud Muradov, jenž se vrací tam, kde před odchodem do zámořské UFC působil. „Doma je doma. Vracím se sem i proto, že tu mám nedokončenou práci,“ vysvětluje pro Sport.cz již čtyřiatřicetiletý bojovník s tím, že si vybíral ze čtyř nabídek.

Foto: Profimedia.cz

Bojovník Machmud Muradov se vrátil do Oktagonu.

Článek

Zámořská PFL, asijská ONE FC či evropské organizace Oktagon a KSW. Právě tyto čtyři nabídky přistály na Muradovův stůl po nečekaném konci v UFC, kde přitom ze sedmi případů padl pouze dvakrát. „PFL hned vypadlo, protože je to v Americe, kam už nechci jít zápasit. Jsem z toho unavený. Jde o to, že tam člověk musí letět týden dopředu, nějakou dobu tam být a pak zase zpátky. Samozřejmě UFC je UFC, ale do PFL bych rozhodně nechtěl. Nedopadlo to. Podobné je to i u ONE FC, protože nedělají turnaje v Evropě, což by zase znamenalo někam letět,“ přemítá nahlas.

Nastal tak přetahovací boj mezi polskou KSW a česko-slovenským Oktagonem. „KSW mi dala dobrou nabídku, dokonce finančně lepší než Oktagon, ale rozhodl jsem se vrátit domů. Doma je doma. Když jsem teď viděl turnaj, na němž bylo 27 tisíc fanoušků, tak to byla naprostá pecka. Každý zápasník by chtěl někdy na takovém galavečeru zápasit,“ uvědomuje si kamarád a tréninkový parťák Karlose Vémoly.

Muradov v Oktagonu působil v roce 2019, kde stihl uspět v obou duelech a následně se na pět let vydal směrem za oceán, kde rozhodně nepředváděl špatné výkony. Co ale nebylo zrovna dle představ, to bylo zápasové vytížení, neboť rodák z Bukhary musel několik zápasů zrušit. Naposledy vinou infekce na těle odstoupil z turnaje UFC 301 v Brazílii, což možná stálo za propuštěním z nejslavnější ligy světa.

Nyní se ale nejpopulárnější Uzbek v bojových sportech vrací domů, kde se bude snažit rozvířit vody střední divize, které již několik let kraluje současný šampion Patrik Kincl. „Je mi jedno, s kým a kde budu zápasit. Až řekne Oktagon, že pro mě mají zápas, tak do toho jdu,“ povídá s tím, že titul je velkým lákadlem. „Jasně že chci pás, ale všechno má svůj čas. Nechci předbíhat ostatní kluky, kteří na to čekají. Já jsem ale připraven a musím říct, že s Patrikem máme nedokončenou práci, která v jiné organizaci (XFN) nedopadla. Musíme dokončit něco, co jsme začali,“ usmívá se.

Oktagon tak do svých řad získal obrovsky populární jméno, které se vřelého přivítání dočkalo již na turnaji v pražském Edenu, kam se Muradov šel podívat alespoň jako divák. A právě během přestávky mezi jednotlivými zápasy došlo k oficiálnímu přivítání, které měl na svědomí Ondřej Novotný, spoluzakladatel Oktagonu. „Kamaráde, vítej zpátky,“ uvítal za obrovského aplausu velice známou tvář ve stáji.

Velkým lákadlem z pohledu Muradova se mohl zdát i milionový projekt Tipsport Gamechanger, který by se v příštím roce mohl uskutečnit ve střední divizi. Nejen vítěz si v pyramidovém systému přijde na slušné peníze šplhající i k několika milionům. „Upřímně nevím, jestli by mě to lákalo, ale určitě nechci zápasit každé dva tři měsíce. Mám spoustu práce, rodinu a chci se věnovat právě tomu. V takové zápasové frekvenci bych to určitě nezvládl,“ přiznává otevřeně.