Hlavní obsah

Muradov kývl na bizár, dostane balík. Má to schválené, zní z Oktagonu

Tak trochu nečekaný krok zvolil uzbecký bojovník Machmud Muradov, který se přitom teprve v červnu vrátil ze zámořské štace do domácího Oktagonu, kde minulý víkend v Brně svedl vítězný souboj proti britskému tvrďákovi Scottu Askhamovi. Prvně jmenovaný se však již v listopadu vrátí zpět do boje, kývl totiž na nabídku polské bizarní organizace Fame, což vyvolalo rozporuplné reakce.

Že mě odtud vyhodí, se nedočkáte, vzkázal Machmud Muradov hejtrům po vítězném návratu do OktagonuVideo: Sport.cz

Článek

S informací o Muradovově účasti v organizaci Fame jako první přišel server iSport.cz. „Jdu jen na sportovní zápas, který se mi nepropíše do profesionální bilance. Půjdu tři kola po třech minutách. Za těch devět minut dostanu dobře zaplaceno, jednu z největších výplat na scéně. Dostanu několik milionů korun,“ povídá s tím, že kontrakt s polskou organizaci měl podepsaný ještě před nedávným comebackem do Oktagonu.

Navrátilec z UFC tak kývl na rozporuplnou nabídku, která se jistě stane terčem diskuzí. A to i vzhledem k tomu, že chystá profesionální zápasy prolínat právě s těmito bizarními. Rekord mu sice nezlepší, avšak si vydělá výrazně větší peníze než právě během působení v největší česko-slovenské bojové organizaci Oktagonu MMA.

Foto: Oktagon MMA

Machmud Muradov (vpravo) slaví vítězství nad Scottem Askhamem.

„Je to pravda. Věděli jsme o tom ještě předtím, než Muradov s námi podepsal smlouvu. Z naší strany je to schválené,“ potvrzuje pro Sport.cz informaci spoluzakladatel Oktagonu Pavol Neruda. „Do našich plánů to nijak nezasahuje, je to víceméně sranda zápas. Věděli jsme o tom, že to bude, dávno předtím, než jsme to domluvili u nás,“ přitakává Ondřej Novotný, druhý ze zakladatelů.

Nabízí se otázka, zda není v ohrožení Muradovův plánovaný zápas na konci prosince, kdy by se mohl utkat o pás šampiona střední váhy Oktagonu proti vítězi říjnového klání mezi Patrikem Kinclem a Němcem Kerimem Engizekem. Zatím ale nebylo nic definitivně potvrzeno. „Organizace Fame je spíše míň než tvrdý sparing, takže v tom nevidím nějaký problém. Speciálně vzhledem k tomu, jak a s kým Mach trénuje,“ povídá Novotný a upřesňuje, že by se mělo jednat o jediný zápas.

Organizace Fame se v Polsku totiž zaměřuje na souboje kontroverzních influencerů a osobností, pyšní se přitom neuvěřitelnou sledovaností, která překonává všechny ostatní stáje na trhu. Jen na sociální síti Instagram má takřka dva miliony sledujících, čísla pochopitelně rostou. V Muradovově případě by se nemělo jednat o takový bizár, utkat by se měl s dosud neznámým profesionálem.

34letý Uzbek tak má v tuto chvíli na přípravu zhruba dva měsíce. Po sobotním triumfu ovšem přiznal, že do zápasu nastupoval s poraněnou rukou, kvůli čemuž přehodnotil taktiku. „Bylo to zhruba měsíc před zápasem, kdy jsem rukou trefil do hlavy. Zápas jsem nechtěl rušit, protože jsem se na něj těšil,“ vysvětlil, kvůli čemu nezvolil pro diváky atraktivnější strategii. Hned v pondělí ale přidal snímky z gymu, kde už opět trénuje.