Hlavní obsah

Milionový zápas. Sivák si před bitvou s Růžičkou mne ruce: Největší výplata kariéry

S rukama za zády a policejními sirénami znějícími z reproduktorů nakráčeli na tiskovou konferenci, aby se následně potvrdila jedna z největších bitev domácí postojářské scény. Organizace RFA vyslyšela vábením nejen aktérů, ale i fanoušků, kterým již 15. února příštího roku na turnaji v Ostravě přichystá pikantní titulovou bitvu mezi Václavem Sivákem a Tadeášem Růžičkou. Souboj je pojmenovaný jako ‚milionový‘, neboť v osudí budou pro oba aktéry vytoužené peníze.

Foto: RFA

Staredown mezi Václavem Sivákem (vlevo) a Tadeášem Růžičkou.

Článek

Oba si museli připadat jako vězni (viz video níže), neboť v posledních dnech internetem obletělo video z jejich zadržení zásahovou jednotkou na veřejnosti přímo za bílého dne. „Celý tento videoklip je prank, legrace,“ hájí kontroverzní záběry zakladatel RFA Boris Marhanský. Ano, jednalo se o vskutku hodně netradiční promo žádaného zápasu, které ještě před jeho oficiálním potvrzením spustilo nemalý poplach. „Oba jsme trochu zlobiví kluci, tak si pro nás přišli fízlové,“ usmívá se Sivák, jenž kvůli vidině vysněné bitvy přešel do vyšší váhové kategorie (70 kg).

Vašku, jak náročné bylo scénku, kde vás zadrželi, sehrát?

Bylo to celkem těžké, asi desetkrát jsem padal hlavou na zem na beton. Celý jsem se sedřel, bolelo to, a oni to dají ven na tři vteřiny? (smích). Ale jo, líbilo se mi to, je to dobrý. Oba jsme trochu zlobiví kluci, tak si pro nás přišli fízlové. Buď budeme dělat, nebo ne. Tak, jak nás vzali, tak můžeme klidně dopadnout.

Jinak jste ale kamarádi, viďte? Dřív jste spolu trénovali, i teď jste působili jako přátelé, kterým jde o to, aby pořádně vypromovali zápas.

Jasně, že jsme. Nic zlého mezi námi není.

O vašem duelu se spekulovalo delší dobu, bylo těžké jej domuvit?

Ještě teď se řeší váha, přece jen se mi po pravdě nechce jít ta 70, protože formu dokážu udělat v 64,5 kg. Ale uvidíme. Pokud se s tím nebude dát nic udělat, tak do toho půjdu. Přece z toho neuteču.

Nebude to ale velký risk vzhledem k tomu, že jste neporažen?

Bude, proto je za to tolik zaplaceno.

Jinak u vás panuje spokojenost?

Samozřejmě, že ano, RFA dalo prachy, takže, co vám mám říct? (smích) Bude to moje největší výplata kariéry.

Takže dostanete milion?

Je to milion, ale ještě se to úplně přesně neví, možná tam budou nějaké bonusy.

Berete to jako "další zápas"?

Rozhodně ne. Dokonce budu sám chvíli v přípravě, chci někam vyletět a být sám. Pak se budu připravovat s mým trenérem, přece jen každý by měl nějakého trenéra mít. Tuhle přípravu bych chtěl odjet s Viktorem Petrlíkem, zatím jsme se ale o tom nebavili.

Údajně jste odmítl i nabídku od vysněné asijské organizace ONE Championship. Bylo složité to hodit ze stolu?

Dost, bavil jsem se o tom, proti byl i můj táta, který mi říkal, ať to nepodepisuju, že mi tady dají lepší prachy. Tak jsem dal na něj. Do světa chci jít, ale pokud někdo nabídne například 150 tisíc a ten druhý milion, tak co si vyberete vy? Tu smlouvu jsem viděl, a než bych se dostal na nějaké lepší peníze, tak bych musel čekat třeba dva roky.

K souboji s Růžičkou dojde až v únoru příštího roku, chystáte do té doby ještě nějaký další zápas?

Určitě, samozřejmě, stihnu třeba ještě tři zápasy. Teď mi přišla smlouva na září do Tokia na K-1, ale uvidíme. Rovněž doufám, že se ještě letos znovu objevím v KSW, mám to slíbené.

Prý o váš zápas usilovala i kontroverzní organizace Clash of the Stars, je to pravda?

Ano, je. Do Clashe bych s Růžičkou šel, bral bych to po sportovní stránce. Určitě bych tam nešel bojovat s nějakým debilem.