Hlavní obsah

McGregorův plán se rozpadá. Návrat až příští rok, zní z UFC

Přes tři roky nebojoval, další měsíce si na svůj návrat do klece bude muset počkat. Informoval o tom šéf slavné bojové zámořské ligy UFC Dana White, který znovu potvrdil, že se jeden z nejslavnějších bojovníků všech dob Conor McGregor divákům předvede až v příštím roce. Padl tak možný scénář, že by irský bouřlivák mohl bojovat ještě letos.

Foto: Profimedia.cz

Bojovník Conor McGregor stále marně čeká na návrat.

Článek

Zatímco šestatřicetiletý McGregor si nadále stojí za svým a touží se do bojiště vrátit ještě v letošním roce, s každým dalším týdnem tyto ambice ale padají. A týká se to také čím dál častějších prohlášení z úst šéfa UFC Whitea, který se k žádanému tématu kolem hvězdného Ira znovu vyjádřil před přítomnými novináři.

„Dovolte mi, abych vám řekl, že jsem to byl já, kdo řekl, že to letos nevypadá pravděpodobně. McGregor bude bojovat až příští rok, počítáme se začátkem roku 2025. Měl tolik volna, ale je stále hladový. Musíme zjistit, jak na tom ve skutečnosti bude,“ uvedl White během rozhovoru pro New York Post před galavečerem UFC 306.

Tak trochu se ale zapomíná na sdělení informací, proč k návratu McGregora nedojde ještě letos. Před plánovaným červnovým soubojem s Američanem Michaelem Chandlerem si na poslední chvíli zlomil prst na noze, nicméně s odstupem více než dvou měsíců se nepředpokládá, že by jej stejné zdravotní problémy sužovaly i v těchto dnech.

„Rozhodně je to jedna z velkých superhvězd tohoto sportu, která povýšila UFC a MMA jako celek po celé Evropě a dalších částech světa. Je pro nás velkou hvězdou a skvělým partnerem,“ těší šéfa dobré vztahy s jindy bouřlivým dublinským rodákem, který má za sebou i pletky se zákonem. Několikrát byl obviněn z napadení, výtržnictví či sexuálního obtěžování.

Sešlo tak z možné účasti na galavečeru UFC 310, k němuž dojde v prosinci. Bitvu si přitom odsouhlasili oba aktéři, na přípravu by navíc zbýval ještě dostatek času. Není proto divu, že víru ve vzájemný zápas pomalu a jistě ztrácí zmíněný rival Chandler, který rovněž na svůj další zápas čeká přes dva roky. „Je to furt dokola, nic se nemění,“ povzdechl si.

Potěšením pro McGregora může být alespoň jeho jmenování mezi čtveřici nejlepších bojovníků všech dob. White tak složil tzv. Mount Rushmore MMA. Do čtyřlístku vybral šampiona těžké váhy Jona Jonese, někdejší bojovnici Rondu Rousey, legendárního Georgese St-Pierra a právě Conora McGregora, jehož příspěvek je pro svět MMA neoddiskutovatelný.

A tak se možná hodí připomenout, že McGregorovi stále zbývají ve smlouvě dva zápasy a je jisté, že jeho jméno bude rezonovat i pro případ, kdy by další dlouhé roky nezápasil.

Alespoň by měl čas na svou plánovanou prezidentskou kampaň.

Související témata: