Hlavní obsah

McGregor chce být prezidentem. Má podporu krajní pravice

Další poplach se spustil kolem legendárního bojovníka Conora McGregora, který po více než tříleté absenci v kleci hodlá podle svých slov kandidovat na post prezidenta rodného Irska a označil sebe za jedinou logickou volbu jako nástupce současné hlavy státu Michaela D. Higginse. Irský zápasník na sociálních sítích zveřejnil obsáhlý vzkaz, jehož znění podporují i někteří politici.

Foto: Profimedia.cz

Irský bojovník MMA Conor McGregor se hodlá angažovat v politice.

Článek

Šestatřicetiletý McGregor se tak navzdory tomu, že stále marně čeká na návrat do klece, kde se naposledy ukázal v červenci 2021, znovu stal středem pozornosti. Zápasení tentokrát vyměnil za politickou sféru, jeho možná kandidatura na prezidenta Irska navíc předčila všechna očekávání. I proto zahraniční servery spekulují nad tím, zda se nejedná jen o fámy.

„Jako prezident bych měl moc svolat Dáil (dolní komora irského parlamentu – pozn. red.) a také jej rozpustit,“ napsal na sociální platformě X s odkazem na irský zákonodárný sbor. „Jak jsem dříve řekl, chtěl bych zjistit všechny odpovědi, kterých se lidé v Irsku dožadují. Od těch, kteří okrádají pracují lidi a také narušitelů rodin a všech ničitelů malých podniků. A tak dále a tak dále,“ informuje McGregor.

Potetovaný svéráz původem z Dublinu varoval všechny vrcholné představitele, kteří jsou v současné době u moci, že se budou zodpovídat za své činy. „Tito šarlatáni na svých mocenských pozicích by byli povoláni, aby se zodpovídali irskému lidi za to, co udělali. Nebo by mi nezbylo nic jiného než Dáil úplně rozpustit,“ troufá si jeden z nejslavnějších bojovníků MMA.

Jeho poslední volební bojový výkřik zaznamenal velkou podporu na sociálních sítích a mnoho uživatelů naznačilo, že by jeho kampaň podpořili. Patřil mezi ně i radní Dublinu a krajně pravicový aktivista Gavin Pepper.

O možné katastrofě naopak píší některé sociální platformy, které narážejí na to, že McGregorova kandidatura na prezidenta by mohla znamenat deportování všech imigrantů žijících v Irsku.

​Současný irský prezident Michael D. Higgins slouží ve svém druhém sedmiletém funkčním období a není způsobilý pro volby v příštím roce. Právě to by mohla být šance pro McGregora v případě, že to myslí skutečně vážně. „Irsko potřebuje aktivního prezidenta plně zaměstnaného irským lidem. Jsem jediná logická volba,“ pověděl bývalý dvojnásobný šampion UFC.

Prezidentská kampaň dává McGregorovi prostor i s ohledem na to, že je jeho comeback do klece stále v nedohlednu. Šéf UFC Dana White nedávno vyvrátil, že by k němu mohlo dojít ještě v letošním roce, s čímž se Ir nespokojil a hodlá orodovat za prosincový galavečer, kde by pochopitelně platil za největší hvězdu.

Související témata: