Hlavní obsah

McGregor prolomil mlčení, ukázal zranění. Vrátím se, ujistil fanoušky

Zatímco napjatí fanoušci nejprve s radostí rozhazovali peníze, o několik týdnů později museli zvážnět. Lákadlo v podobě do klece navrátivšího se Conora McGregora se totiž začalo pomalu a jistě rozpadat, za vše mohly spekulace o nepříznivém zdravotním stavu. Irova neúčast na turnaji UFC 303 29. června v Las Vegas nakonec byla definitivně potvrzena pouhých patnáct dnů před akcí, pětatřicetiletý bývalý šampion přiznal zlomeninu na levé noze, která ho vyřadila z nejprodávanějšího turnaje v historii zámořské ligy.

Foto: Profimedia.cz

Irský bojovník Conor McGregor se návratu do klece zatím nedočkal.

Článek

McGregor podrobnosti zveřejnil na sociálních sítích, kde přiznal, že k poranění došlo během jednoho z rutinních tréninků před bitvou s Američanem Michaelem Chandlerem. „Pochybil jsem v koncentraci a zapojil jsem se do tréninku, aniž bych měl na sobě kompletní ochrannou výstroj. Narazil jsem malíčkem u levé nohy do loktu, což přineslo zlomeninu, která si vyžádá několik týdnů,“ potvrdil bývalý šampion dvou divizí.

Fanoušky však ujistil, že se jedná pouze o odložený návrat. „Brzy vás čeká stoprocentní Conor McGregor. Fanoušci si to zaslouží, všechno se blíží. Drobná ztráta koncentrace a nepříjemné zranění. To je všechno. Vezmu si z toho ponaučení a půjdu dál. Musím to zvládnout, protože do konce smlouvy zbývají dva zápasy,“ rozepsal se s tím, že už má jasno, za co peníze za zápasy v bojišti utratí.

„V hlavě mám Bugatti a další jachty. Stále sice mám jiné jachty a Bentley či sídla a všechno ostatní, já ale chci přijít zazářit. Teď si to vyžádá chvíli času, ale rozhodně se vrátím. Brzo se uvidíme. S Chandlerem anebo bez něj,“ konstatuje irský bojovník, který již příští měsíc oslaví 36. narozeniny. V kleci se přitom naposledy ukázal v červenci 2021 v souboji s Dustinem Poirierem, proti němuž si pro změnu zlomil nohu.

Slavný rodák z Dublinu promluvil i o pohádkové výplatě pro zhrzeného Chandlera, kterému se další čekání na vzájemný duel podle všeho vyplatí. „Pokud by chtěl vydělat takové peníze jako se mnou, musel by do klece desetkrát. Za mě dostane desetkrát víc, než kolik má ve smlouvě za klasický zápas. Já jsem ten, na koho čeká,“ usmívá se McGregor.

Potetovaný Američan tak musí doufat, že se náhradní termín domluví v co nejkratším možném termínu. „I když se s námi osud někdy nemazlí, je potřeba vytrvat a nevzdat se. Mám touhu pokračovat, ale nemám žádnou záruku, kdy k boji dojde. V mém životě je momentálně až příliš mnoho nejistoty,“ tvrdí již osmatřicetiletý Chandler, jenž do ohraničeného bojiště naposledy vkročil na konci roku 2022.

V současné době sice není jasno o náhradním termínu McGregorova návratu, avšak se hodně spekuluje o některém z galavečerů v září. Do popředí turnaje UFC 303, z nějž musel Ir vinou zranění nakonec odstoupit, naopak vstoupila odvetná bitva v polotěžké divizi mezi brazilským šampionem Alexem Pereirou a českým vyzyvatelem Jiřím Procházkou. UFC tak byla zachráněna od pohromy, jedná se totiž o její nejprodávanější akci v historii.

Česká výprava kolem bojovníka Procházky je už v těchto dnech v Las Vegas, kam přiletěla zkraje týdne. K boji o žezlo polotěžké divize dojde 29. června místního času v T-Mobile Areně.

Související témata: