Hlavní obsah

Krutá odveta. Procházka poprvé od drtivé porážky promluvil

Dostal takovou ránu kopem do hlavy, že ještě několik desítek vteřin poté byl natolik otřesený, že marně došlapoval na končetiny, a dokonce ho musel podpírat i sudí duelu Herb Dean. Český bijec Jiří Procházka po sedmi měsících znovu vstřebává pocity, které se u něj nahromadily po drtivé porážce na turnaji UFC 303 v americkém Las Vegas, kde ho ve druhém kole ukončil brazilský kat a šampion polotěžké divize Alex Pereira. Hostěradický rodák se k duelu v krátkosti vyjádřil na sociálních sítích.

Foto: Steve Marcus, ČTK/AP

Zklamaný Jiří Procházka po porážce s Alexem Pereirou

Článek
Fotogalerie

Padl loni v listopadu, padl nyní v červnu. Pokaždé s brazilským králem Alexem Pereirou, který ukázal školu hrou. Obávaný Brazilec v postojové bitvě znovu naplno předvedl, že dříve vynikal ve světě kickboxu, kde se rovněž stal opěvovaným šampionem. Procházkovi tak po další tvrdé bitvě zbyly oči pro pláč, takový scénář odvety si určitě nepředstavoval ani v těch nejčernějších snech.

„Všechny vás zdravím a děkuji za podporu. Děkuji také Alexovi za zápas, byl jsi lepší,“ uznal Procházka na sociálních sítích, načež se pustil do troufalých slov. „Momentálně mám v hlavě pouze jednu věc, kterou vám chci sdělit. Musím se posunout na novou úroveň, jinak můžu se zápasením skončit úplně. To je cesta, abych byl nejsilnější. Je to jednoduché. Děkuji, vidíme se v gymu,“ dodal z ulic zatemněného Las Vegas.

Po zápase rovněž panovalo znepokojení s ohledem na Procházkův zdravotní stav. Podle slov jeho tábora je vše v pořádku, nicméně David Dvořák, další Čech bojující v UFC, přesto projevil nemalé obavy. „Dost možná utrpěl nějaká zranění. Zřejmě otřes mozku; a přišlo mi, že si tam přišlápl nohu, což doufám, že to nebude nic vážného a bude v pořádku,“ rozpovídal se v rozhovoru pro Sport.cz.

Rozmrzelého Procházku tak v nejbližší době čeká odlet zpět do České republiky, do níž vede ještě pořádný kus cesty. Nejprve totiž přijde přesun do Los Angeles, následně proběhne přestup a dlouhá cesta do rakouské Vídně, kam domácí výprava přiletí během pondělního poledne. Nabízí se i otázka, zda Čech skutečně pro nejbližší dny či týdny zvolí formu odpočinku, nebo se rovnou ponoří do trénování. Napoví až zdravotní kontrola, která by měla rozklíčovat, zda nedošlo k poraněním.

Nutno připomenout, že jednatřicetiletý vousáč se ještě před odvetou s Pereirou zamýšlel nad možností přechodu do střední divize, které aktuálně vládne jihoafrický šampion Dricus Du Plessis. A právě s ohledem na to, jak dopadne nadcházející titulová řežba (17. srpna Du Plessis proti Adesanyovi) v divizi do 84 kilogramů, by se mohl rozhodnout právě i český samuraj.

„Když jsme se s Jiřím bavili ohledně váhy a podobně, tak věřím, že by to zvládl, ale trochu to změní přípravu či náladu, protože člověk je dlouho v kalorickém deficitu. Pokud tedy Jiří bude chtít, tak to dokáže. Dokáže se tam dostat, ale člověk neví, jestli je to správná cesta a jak moc to oslabí organismus. A tím, že Jiří tuhle váhu nikdy nezápasil, protože i v thajském boxu šel na 91 kg, tak člověk neví, co to s ním udělá. To musí cítit on sám,“ prozrazuje Procházkův tréninkový parťák a rovněž bojovník Matěj Peňáz.

Jisté je to, že Procházku na cestě zpět do vlasti čeká perné přemýšlení. Navíc bez vytouženého titulu kolem ramen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.