Hlavní obsah

Kinclova děsivá noc. Nejprve přišel o titul, pak havaroval s automobilem

Krušné chvíle má za sebou český bojovník Patrik Kincl, který nejprve na turnaji Oktagon 62 na fotbalovém stadionu Eintrachtu Frankfurt přišel o titul šampiona střední váhy, načež ještě horší chvíle se děly několik hodin poté. 35letý bijec na sociálních sítích zveřejnil, že po cestě do rodného Hradce Králové havaroval s automobilem, kde seděla i jeho manželka. „Chytli jsme smyk a spadli do příkopu,“ líčí nepříjemné zážitky, které nakonec skončily bez vážnější zdravotní újmy.

Patrik Kincl ve Frankfurtu padl a přišel o titul šampiona. S Engizekem prohrál na body. Video: Sport.cz

Článek

Což o to, že přišel o šampionský pás, který vybojoval v roce 2022 a následně jej ještě třikrát dokázal uhájit. Kincl sice totiž během sobotního večera jednoznačně nestačil na německého vyzyvatele Kerima Engizeka, klíčový boj ale zvládl následně při návratu domů.

„Řídil jsem auto a vyjeli jsme do hloupého úseku na horizontu. Jel jsem zhruba 130, maximálně 140. Vjeli jsme do horizontu, auto zpomalilo, a aby dotáhlo tempo, tak jsem cítil, že nabírá výkon a přidává si plyn. Přede mnou jsem objížděl auto, které na mě chrstlo vodu, a v momentě, kdy jsem zjistil, že to může být průser, tak jsem ťuknul do brzdy a vypnul jsem tempomat. Chytli jsme smyk,“ popisuje nehodu na svém youtubovém kanálu.

Vozidlo se mu nakonec zastavit nepovedlo. „Chtěl jsem se udržet na silnici, ale zároveň jsem to nechtěl točit do svodidel. Řízeným pádem jsem se to snažil nasměrovat někam ke krajnici, ale chytil jsem příkop a otočili jsme to s manželkou přes boudu. Byla to nepříjemná nehoda v celkem vysoké rychlosti,“ mrzí Kincla. „Auto je na odpis,“ dodává a na sociální sítě přiložil i snímky nabouraného auta.

Ke srážce s jiným automobilem nedošlo, i proto byla pomoc ostatních blesková. „Jako první jsem volal přes SOS, které má toyota na střeše, a zavolali jsme si o pomoc. Mezitím za námi přišli lidi a pomáhali nám z auta. Manželka byla trochu v šoku. Pak už přijela sanitka a dalo se to celé do pohybu,“ ulevilo se mu.

Naštěstí se nestalo nic vážnějšího. „Manželka byla lehce potlučená a odvezli si ji do nemocnice. Přes noc byla v Plzni a nechají si ji tam ještě další den. Snad to nebude nic vážného, na první pohled to bylo hodně psychické. U mě je dobré to, že nevím, co je ze zápasu a co z bouračky. Jsem průběžně celý rozbitý,“ vypráví s lehce potlučeným obličejem.

Ztracený titul v kleci byl v tu chvíli na vedlejší koleji. „Přiznám se, že když jsem si to všechno pustil do hlavy, tak je nepříjemné, co vám to vykouzlí za scénáře. První, na co myslela manželka, že bychom tu mohli nechat naši malou (dceru) jako sirotka. To člověku dojde, že na nějakém sportovním pásu vůbec nezáleží. Jsou mnohem důležitější pásy, které nám zachránily život,“ je vděčný.

Kincl zároveň vyvrací některé možné varianty, proč k nehodě došlo. „Než přijdou nějaké spekulace. Nejel jsem jako ho*ado. Bylo mokro a byl jsem bolavý po zápase. Bez nálady to člověk ani valit nechce.“

Související témata: