Hlavní obsah

Ve hře je další třaskavý duel v českém MMA. Kincla láká třetí souboj s Vémolou

Aktualizováno

Trilogie mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou je podle všeho znovu na stole. Stěžejní ovšem bude tento víkend, kdy se prvně jmenovaný představí v kleci na fotbalovém stadionu v Německu, kde narazí na místního Kerima Engizeka. Pokud to pro zkušeného Čecha dopadne vítězně a bez šrámů, může se o třetím zápasu s Terminátorem vesele začít jednat. „Dává mi to smysl, ale pro Oktagon a Karla to není dobrý zápas. Na 90 % prohraje,“ míní Kincl, jehož v těchto dnech čekají závěrečné přípravy před jedním z nejtěžších zápasů kariéry.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola (vlevo) v odvetném souboji proti Patriku Kinclovi

Článek

Právě trilogie přichází vhod poté, co Vémolovi odpadl soupeř pro galavečer 9. listopadu v Bratislavě, kde si to měl rozdat v odvetě z loňského roku proti Samuelu Krištofičovi. Rázem se jako náhradník přihlásil právě Kincl. „Tohle byl čistě výstřel naslepo, ale co jsem se bavil s lidmi, tak to není vyloženě blbost. Možná už jsem zapomněl na polovinu těch věcí, na všechnu tu zlou krev a náladu, která kolem toho všeho byla,“ rozpovídal se na svém youtubovém kanálu.

Kincl však bezpodmínečně musí tento víkend zvládnout náročnou šichtu před bezmála 60 tisíci fanoušky. Pokud uhájí svůj titul ve střední váze, může pomýšlet na ten Vémolův v polotěžké. „Je to pro mě velké lákadlo. Tolik bych neriskoval, ale šlo by se o jeho opasek, díky čemuž bych se mohl stát dvojnásobným šampionem,“ ví dobře.

Terminátor je v tuto chvíli na čekané a sám připustil, že se v Bratislavě patrně vůbec neukáže. Ve hře by tak mohl být konec roku v pražské O2 areně právě proti Kinclovi, byť organizace na konci loňského roku oznámila, že se Vémola v největší tuzemské aréně už nepředstaví. „Chci upozornit na to, že po zápase ho (Kincla) bude bolet ruka nebo něco takového. Pokud by mi to ale Ondra (Novotný) nadhodil, tak je to klidně ve hře. Ale nemyslím si, že by to dal takhle rychle,“ míní Vémola.

Z pohledu současného krále divize do 93 kilogramů by se jednalo o značný risk. Již příští rok se má totiž uskutečnit závěrečná trilogie proti Attilu Véghovi. Pokud by Vémola před jejím konáním přišel o pás, rázem by se z tohoto finálního střetu stal „klasický“ duel bez možnosti získat titul. „Mně to smysl dává, ale pro Oktagon a Karla to není dobrý zápas. Je tam velké riziko. Na 90 % Karel prohraje a rozpadla by se kvůli tomu trilogie s Attilou, o níž by lidi přestali mít zájem. Velký risk,“ přemítá nahlas 35letý Kincl.

Zároveň se pro Vémolu nabízí varianta, že by svedl už jen závěrečný duel kariéry. Na třetí zápas proti Véghovi, k němuž patrně dojde příští rok kolem léta, by však čekal dlouhé měsíce. „Karel nějakou přípravu za sebou asi má, nebude z toho nadšený. Ale zas by bylo až trapné, kdyby přivezli někoho, jako byl Al Matavao. Aby to byl jen zápas pro zápas. Objevila se i možnost, že by zabojoval o titul v těžké váze, kde by šel s Hatefem Moeilem (šampion). Zajímavé to je, šance z mého pohledu na jeho výhru jsou vysoké,“ přiznává.

Linka Kincl – Vémola – Oktagon MMA však zatím nezaznamenala žádné spojení ohledně domluvy zápasu. „Za nás jsem vůbec nezvedl telefon, abych se o tom s Patrikem bavil. Přijde mi jako šílenství se o něčem bavit před tak velkým zápasem, jaký před sebou Patrik má. Přišlo mi zajímavé, že se k tomu vyjádřil,“ povídal v pořadu MMA letem světem Ondřej Novotný, spoluzakladatel Oktagonu. „Je fajn, že to Patrik vnímá tak, že by mohl ten zápas rychle ukončit, ale je otázkou, jestli to tak bude. Nemyslím si, že to je nějaká dávačka,“ vyvrací šéf organizace variantu, že by se pro Kincla ve Frankfurtu mělo jednat o jednoduchou šichtu.

Třetí zápas přitom byl na stole už loni v prosinci, na poslední chvíli z něj však nečekaně sešlo. Došlo k totiž finančním neshodám mezi Kinclem a organizací.