Hlavní obsah

Kincl souhlasí s bitvou proti Muradovovi, chystá se promluvit s Oktagonem

Měli se spolu utkat již před pěti lety, tehdy byl ale duel na poslední chvíli nečekaně zrušen. Nyní se domácí bojovníci Patrik Kincl a Machmud Muradov přesto znovu setkávají pod jednou značkou, kde by v rámci organizace Oktagon MMA mohla být ve hře i varianta uskutečnění jednoho z největších duelů na tuzemské bojové scéně. Ani jeden z bijců se této příležitosti očividně nebrání.

Foto: Oktagon MMA

Šampion organizace Oktagon MMA ve střední váze Patrik Kincl.

Článek

Zatímco šampion střední divize Kincl se zpět na tuzemskou scénu po štaci v polské KSW poroučel již v roce 2022 a po zisku titulu jej následně hned třikrát obhájil, to Muradov s organizací Oktagon MMA podepsal nový kontrakt teprve před několika týdny. Uzbek totiž nečekaně skončil v UFC, logickým krokem byl návrat domů, kde se nabízí právě i bitva s dřívějším rivalem z tehdejší organizace XFN.

Oba se proti sobě měli představit v červnu 2019, organizace však nesplnila podmínky zápasníků a duel byl k nevoli diváků zrušen. Nyní je podle všeho znovu na stole. „Já jsem určitě pro. Myslím si, že by to mělo velký ohlas. Zajímavé by to bylo pro nás, ale i pro světové MMA. Oba jsme ve střední váze Oktagonu, vlastně v Oktagonu obecně, nejvýše postavení bojovníci ze světového žebříčku. Lépe tenhle zápas nejde složit,“ rozmýšlel nad situací Kincl na svém youtubovém kanálu.

A zatímco se 34letý Uzbek spíše rozkoukává, to Kincl ho vidí jako adekvátního soupeře hned do prvního zápasu po návratu do Oktagonu. Rovnou o titul. „Vzhledem k tomu, jaká je Machova pozice ve světovém rankingu i jaké výkony předváděl v UFC, by nemohl říct nikdo ani popel, kdyby tu možnost dostal už teď. Já pro tenhle zápas určitě jsem, rozhodně se o něm chystám bavit s promotéry Oktagonu. Těším se, že na něj dojde. Dřív, nebo později,“ doplnil Kincl.

V případě zdárné domluvy mezi všemi stranami by to znamenalo jeden z největších duelů na domácí bojové scéně za poslední roky. „Jasně že chci pás, ale všechno má svůj čas. Nechci předbíhat ostatní kluky, kteří na to čekají. Já jsem ale připraven a musím říct, že s Patrikem máme nedokončenou práci, která v jiné organizaci nedopadla. Musíme dokončit něco, co jsme začali,“ uvedl pro Sport.cz Muradov, jenž se patrně příští rok neukáže v milionovém projektu Tipsport Gamechanger, který se chystá ve střední váze. „Mám spoustu práce, rodinu a chci se věnovat právě tomu. V takové zápasové frekvenci bych to určitě nezvládl,“ přiznává otevřeně.

V tuto chvíli se jako reálnější zdá být varianta, že by Muradov před možnou titulovou možností nejprve svedl duel s některým z jiných zápasníků žebříčku. „Nevidím to tak, že by měl jít okamžitě o pás. Hlavně to tak nevidí ani on sám. Kdyby ale přišel s tím, že jeho podmínkou je jít v prvním zápase hned o titul, asi bych s tím byl v pohodě. Řekl bych mu, tak to pojďme udělat. Koneckonců Patrik je světová 42, Mach 45,“ povídal v pořadu MMA letem světem zakladatel Oktagonu Ondřej Novotný.

„Máme spoustu možností. Máme Engiczeka, Zawadu, Mazúcha, Peňáze nebo Čepa, který teď jde fantastický zápas,“ uvádí některé z dalších možnosti česká tvář největší domácí bojové organizace.

Je vysoce pravděpodobné, že se Muradov ukáže už na některém z příštích galavečerů Oktagonu, je totiž v plném tréninkovém zápřahu. Teď jde jen o to najít adekvátního soupeře.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.