Hlavní obsah

Kincl pobouřil fanoušky v Německu. Bojí se, tvrdí o soupeři

Je to tady. Právě tuto sobotu 12. října se česko-slovenská bojová organizace Oktagon MMA zapíše do historie. Na fotbalový stadion německého Eintrachtu Frankfurt podle odhadů přivede až 60 tisíc fanoušků, kteří budou sledovat hned jedenáct bitev a další doprovodnou show. České barvy bude před bouřlivým kotlem jako jediný z domácích bojovníků hájit Patrik Kincl, který den před turnajem trochu upustil od přísného módu a na poslední chvíli trochu zabrnkal na nervy soupeři. „Bojí se,“ tvrdil během tiskové konference.

Patrik Kincl jde do boje ve Frankfurtu. Jak vypadal jeho staredown s Kerimem Engizekem? Video: OKTAGON MMA

Článek

Kinclova bitva proti Němci s tureckými kořeny Kerimu Engizekovi bude stěžejní pro vývoj ve střední váze. Český bijec půjde do své čtvrté obhajoby titulu, letos se bude jednat o jeho druhý duel pod taktovkou Oktagonu. „Pro mě to je jen další zápas. Ale je pro mě velkou motivací to, že Kerim je dobrý zápasník. Vždycky, když jsem jel na tréninku, tak jsem přemýšlel nad tím, co se stane. Vydám ze sebe vše,“ ujišťuje favorizovaný Kincl.

„Vidím to před očima každý den. Manifestuju si, že ho vyřídím a knokautuju,“ kontroval Engizek, načež o několik minut později začala vážnější debata, v níž se angažoval především český rival. „Můj názor na Kerima? Je to velice kvalitní zápasník, ale dneska jsem cítil, že se trochu bojí. Nemůže nikam jít, aniž by kolem sebe neměl šest nebo osm dalších lidí,“ tvrdil se vší vážností rodák z Hradce Králové, jehož slova popíchla německé publikum, které začalo bučet.

„Bojí se o svou bilanci, deset let se bál, aby nepřišla nějaká porážka. Vyhýbal se těm nejlepším zápasníkům, takže možná cítí nějaký tlak z takto velké akce. Nevím, ale myslím si, že se bojí. Můžete se na to podívat sami,“ pokračoval Kincl, na nějž reagoval rival sedící o několik metrů vedle. „Kamaráde, uvidíme zítra, nikdo se tě nebojí. Ráno, když se probudíš, tak na mě myslíš, to samé večer, když jdeš spát,“ uzavřel krušnější debatu Engizek.

Souboj ve střední váze utvoří hlavní předzápas. Favoritem bude právě Kincl, nicméně domácí prostředí hraje do karet soupeři. „Dá se pracovat s nějakou vizualizací, ale vzhledem k tomu, že nejsem nijak velký fanoušek fotbalu, tak jsem nikdy nebyl na tak velkém stadionu. Nevím, co si mám představit. Oukej, byl jsem v Hradci na vyprodaném stadionu, ale tohle bude několikrát takové. Bude tam velký rámus. Jsem sice schopen se zavřít do tunelu, ale musím se připravit na to, jak diváci budou ovlivňovat zápas,“ povídal Kincl pro Sport.cz.

Diváci ovšem budou čekat zejména na hlavní zápas, v němž bude korunován „král Německa“. Dojde na bitvu dvou Christianů – Eckerlina a Jungwirtha. Pro vítěze bude připraven speciální pás. „Jsem král Německa, král Frankfurtu a teď to dokážu,“ věří si bývalý fotbalista Eckerlin. „Hodně lidí se mě ptá, proč ještě zápasím, že to nepotřebuju. Ale je to moje vášeň, mám to v krvi,“ vysvětluje milionář, v jehož garáži se blýská několik výstavních automobilů.

A zatímco během tiskové konference ze všech nejvíc mluvil populární Němec Max Coga, jenž si to v odvetě rozdá s Chorvatem Antunen Račičem, o poznání klidnější byl jediný Slovák na akci Pavol Langer. „V Německu bojuji rád a zápasit na takové akci je pro mě obrovská čest. Připravoval jsem se, jak nejlépe jsem mohl,“ ujistil holohlavý chlapík, jehož soupeřem bude horkokrevný Ir Will Fleury. „Mám velké plány a myslím si, že jsem připraven na bitvu o titul. To je přesně to, co jsem chtěl. Dnes udělám první krok k pásu,“ věří si usměvavý ranař na žezlo v polotěžké váze, jíž kraluje Karlos Vémola.

Ve Frankfurtu to během sobotní noci nebude jen o zápasech, ale především o turnaji jako takovém. Oktagon totiž svým diváckým počinem překoná všechny galavečery konkurenčních organizací, neboť na stadion přivede zhruba 60 tisíc fanoušků. Dojde tak k překonání rekordu z roku 2017, který držela polská KSW. „Tohle je ten moment, kdy Češi a Slováci zase můžou být na něco hrdí. Dva národy společně něco dokázaly,“ usmívá se Pavol Neruda, spoluzakladatel Oktagonu.

Turnaj Oktagon 62 začíná v sobotu 12. října od 17:00, k vidění bude hned jedenáct bitev a také halftime show v podání uznávaného zpěváka Johna Newmana. Dle organizátorů akce, kterou můžete sledovat prostřednictvím PPV, neskončí před půlnocí.