Hlavní obsah

Hvězda UFC opět propadla závislosti. Přibrala takřka dvacet kilo

Obžerství a MMA. To jsou dva světy populárního anglického ranaře Paddyho Pimbletta, který znovu šokoval příznivce bojových sportů jen dva týdny od jeho posledního zápasu v kleci. Během čtrnácti dnů totiž přibral bezmála dvacet kilogramů, což se sice v jeho případě rovná rutině, nicméně nad šokující proměnou zůstává rozum stát především fanouškům.

Foto: Profimedia.cz

Anglický bijec Paddy Pimblett se řadí mezi největší hvězdy UFC.

Článek

Dalo by se o tom psát po každém duelu. Devětadvacetiletý sympaťák z Liverpoolu jménem Paddy Pimblett i tentokráte zahodil veškerou dřinu pro nedávný domácí zápas na turnaji v Manchesteru, kde uspěl již po necelých třech a půl minutách, aby si znovu vychutnával život každým coulem. Už je zkrátka takový, před obrovskými porcemi jídla a sladkostmi ho jen tak nezastavíte.

Nepovedlo se to ani nyní. Postrach bijců v prestižní organizaci UFC, kde zatím marně čeká na přemožitele, vzal útokem oblíbené restaurace, kde si dopřál to, co mu v předchozích týdnech scházelo. Jeho tělesná hmotnost během čtrnácti dnů stoupla takřka o dvacet kilogramů. Z bojovníka lehké váhy se rázem stal možný uchazeč o zápasy v polotěžké divizi. „Boom,“ zněla bezprostřední reakce z úst oblíbeného fightera.

„Všichni se mi smějí. Říkají mi Chris Griffin (postava ze seriálu Griffinovi),“ rozesmál se Pimblett, dle něhož mu na cestě za zápasovou formou nejvíce pomáhá trénink a časté pocení. „Když netrénuji, přibírám,“ krčí rameny.

Pokud to takhle půjde dál, bude blonďák původem z Anglie atakovat i svůj rekord z předchozích let, kdy dosáhl takřka na metrák. Nyní se pohybuje kolem 90 kilo. „Věřím, že trpím poruchou stravování, jsem závislý na jídle. Kdybych neměl tréninkovou rutinu, asi by se ze mě stal pořádný tlouštík. I přátelé se diví, kolik toho jsem schopný sežrat,“ práskl na sebe před časem bývalý šampion populární britské organizace Cage Warriors.

Je trochu s podivem, jak tyto hmotnostní výkyvy vždy pozitivně naladěný Pimblett zvládá během už dvanáctileté profesionální kariéry, avšak recept na úspěch to podle všeho je. V UFC zvládl i šestý duel, do nějž vstupoval značně vysekaný s pekáčem buchet na břiše. Zkrátka úplně jiný člověk oproti tomu, jak se prezentuje mimo zápasové období.

Když už ale jsme u bojů v kleci, tak zde Pimblett zaznamenal nemalý úspěch. Poprvé se posunul mezi patnáct nejlepších bojovníků lehké váhy prestižní UFC. Sám už navíc cílí na další zářez v kleci, před nímž ho nepochybně budou čekat tvrdá muka nejen v tělocvičně, ale i v kuchyni. Možná ještě letos.

„Mám v hlavě další jméno, se kterým bych chtěl bojovat. Je to Renato Moicano. Doufám, že si to spolu dáme do konce roku. Už jsem to říkal a řeknu to znovu, jsem král anglického MMA!“ vypálil Pimblett do mikrofonu po posledním duelu, během nějž se prakticky nezapotil.

Související témata: