Hlavní obsah

Gigant kvůli povodním mizí z Česka. Mizerný prodej vstupenek, míní fanoušci

Již v sobotu 19. října se měl počtvrté během dvou let představit v České republice, jenomže více než týden před konáním akce KSW 99 v Ostravě z tohoto plánu sešlo. Polský MMA gigant na poslední chvíli galavečer přesunul do polských Gliwic a jako důvod uvedl nedávnou povodňovou situaci v České republice. Fanoušci ovšem za touto změnou vidí neúspěch v podobě prodaných vstupenek, což ale organizace vyvrací.

Foto: KSW

Michal Martínek (vpravo) v souboji se Srbem Darko Stošičem. Archivní foto

Článek

„Vzhledem k nedávné povodňové situaci, která si vybrala svou daň také v České republice, současná situace na Ostravsku nepřeje pořádání a propagaci hromadných akcí. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli přemístit nejbližší akci KSW 99 do PreZero Areny v Gliwicích, i když se původně měla konat v Ostravě v České republice,“ stojí na sociálních sítích polského giganta.

Změna se tak týká i devítičlenného českého zastoupení na turnaji, kde se představí Josef Štummer, Matěj Val, Matúš Juráček, Viktor Červinský, Vasil Ducár, Jan Široký, Vojtěch Garba, Hana Gelnarová a v hlavním zápase bojující těžkotonážník Michal Martínek.

Nepochopení ovšem zůstává u fanoušků, kteří mají pro změnu jednoduché vysvětlení – nízký prodej vstupenek. O této skutečnosti jasně svědčily i servery, jež umožňovaly nákup lístků. V době avizované změny se prodej evidentně nedařil podle představ.

Na možný nezdar přitom nedávno narážel i Ondřej Novotný, spoluzakladatel organizace Oktagon MMA, jež má na domácí půdě stěžejní pozici. „KSW absolutně nejde prodej v Ostravě. To je naprosto evidentní,“ povídal ve vysílání MMA Letem Světem, kde dále zmiňoval špatné promování českých zápasníků tak, aby ve fanoušcích vzbudili zájem. Nepovedlo se.

„Upozorňujeme na fakt, že nám povodně ovlivnily zásadně strategii propagace, fotbal a hokej s tím nejde srovnávat (permanentky, atd.), ale to již nemá smysl chodit do detailů. Bohužel povodně zásadně ovlivnily propagaci a s tím související prodej, a proto jsme se rozhodli přesunout událost do Gliwic,“ hájí se organizace, byť fanoušci uvádějí, že v Ostravě se jiné sportovní akce konají bez problémů.

Změna dějiště tak pro české fanoušky i bojovníky znamená nejen ztrátu domácího prostředí, ale i delší cestování. „Zklamání nevnímám. Každý rozumný člověk musí pochopit, že v místě zasaženým nějakou tragédií není úplně ideální atmosféra nebo podmínky. Samozřejmě nevím detaily a co vše vedlo k tomuto rozhodnutí. Mohla to být spousta věcí, i třeba personál, který byl nasmlouvaný, teď má starosti například s odklizením nebo jim vytopily povodně dům a podobně,“ řekl pro Sport.cz Vasil Ducár.

„Zpráva to není příjemná, měli jsme zápasit doma. Na druhou stranu to mohlo dopadnout hůř. Mohl se zrušit celý turnaj a my všichni bychom byli bez zápasů, bez peněz. Příprava by vyšla vniveč. Nepříjemné to je hlavně pro fanoušky, což je jediné, co mě zajímalo,“ přemítá těžkotonážník Martínek.

Aktéři galavečera přesto budou před akcí podle původních plánů bydlet v Ostravě, načež budou převezeni do polských Gliwic, místa dějiště KSW 99. „Lehká komplikace to je, ale je to problém na úrovni 40 minut nebo 70 km, což si myslím, že v dnešní době je zanedbatelné,“ míní elitní český boxer Ducár, který se v posledních letech vydal i na dráhu MMA. Pod hlavičkou KSW nastoupí podruhé.

Polský gigant ovšem ujišťuje, že expanze na české území bude pokračovat, byť z toho nyní lehce sešlo. „Jedná se o náhodné okolnosti, které nemají vliv na dlouhodobou expanzi KSW v Česku. KSW působí v České republice již několik let a akce, které jsme v této zemi pořádali, vždy přitahovaly velkou pozornost, proto do plánů na příští rok zařazujeme i ČR,“ uvádí se v prohlášení.

Fanoušci, již si lístky koupili podle původních plánů, mají v tuto chvíli možnost žádat o vrácení peněz či výměnu vstupenek.

Související témata: