Hlavní obsah

Epická noc Oktagonu. Padl světový rekord, spekuluje se nad Vémolou

Uspořádali historicky největší MMA akci na světě, kterou během sobotního večera navštívilo více než 59 tisíc lidí. Tímto počinem se může pyšnit domácí bojová organizace Oktagon MMA, jež kompletně vyprodala stadion bundesligového Eintrachtu Frankfurt a rozbouřenému davu doručila nejen jedenáct soubojů v kleci, ale také více než sedmihodinovou show. Německo bylo v tu chvíli na nohou a nejednou se spustil obrovský rámus, na nějž budou nejen organizátoři s radostí vzpomínat.

Ve Frankfurtu padl divácký MMA rekord i nabídka po Karlose Vémolu. Vyslyší ji? Video: Sport.cz

Článek

Oktagon během sobotní akce s pořadovým číslem 62 sice jmenoval dva nové šampiony – Kerima Engizeka a Mallory Martinovou – zároveň zažil životní turnaj, který byl ještě před osmi lety čistým výmyslem. Nyní česko-slovenský gigant dobyl svět a překonal všechny ostatní organizace. „Pořád ještě nenacházím slova, přišel jsem o hlas. Je to pro mě splněný sen. Možná si ještě neuvědomuji, co se nám podařilo, ale možná mi to taky dojde za dva týdny,“ chválil akci spoluzakladatel Oktagonu Ondřej Novotný.

Panuje spokojenost? Tento turnaj jste přirovnávali ke složení doktorátu.

Myslím, že jsme ho složili. V tuto chvíli jsme na maximu možností, ale stačilo to na to, aby to za mě proběhlo super. Máme gratulace z celého světa od lidí, kterých si opravdu vážíme, a nejsou to takové ty povinné věci. Pro nás je to boj a investice do kontraktu s RTL (německá soukromá televizní stanice), s jejímiž zástupci se máme zítra (dnes) potkat. Je to pro nás hodně důležité, aby se to posunulo.

Akci údajně předcházela řada problémů.

Mega. Nechci si stěžovat nebo na to ukazovat, ale problémy jsou vždycky. Je jedno, jestli děláš turnaj pro pár lidí, nebo pro 60 tisíc. Čekali jsme trochu jinou odezvu od lidí z arény. Nakonec vyhodili jednoho člověka, který nás měl na starosti. Zaseklo nás to ve spoustě věcech. Mákli jsme neskutečně a myslím si, že nikdo z vás nepoznal, zda to proběhlo, jak mělo, či ne. O to jde.

Patrik Kincl ve Frankfurtu padl a přišel o titul šampiona. S Engizekem prohrál na bodyVideo: Sport.cz

Kolik nakonec přišlo fanoušků?

Říkají, že bylo přes 59 tisíc, ale já nemám finální číslo, byť jsem se na něj ptal a chtěli jsme to dát ven graficky. Vzhledem k tomu, že jsme ale den před turnajem přidávali místa a počítání je z více zdrojů, tak je to komplikované. Neustále jsme to měnili a lidé říkali, že jsme to už měli vyprodané a furt jsme prodávali lístky. Každopádně to bude mezi 59 a 60 tisíci.

Je vůbec možné docílit toho nejvyššího čísla?

Jasně, člověk musí. Jsou tu peníze a počet míst je samozřejmě finální. Je to ale komplikované. Hala se nechová tak, že máš všechna místa pro sebe. Jsou tu stálí nájemci a podobně.

Dá se to ještě nějak posunout?

V hlavě to máme a chceme to, ale pořád říkám, že to není tak, že kdybychom ten rekord nedali, tak by tento turnaj nebyl horší. I kdyby tu bylo 56 tisíc lidí, tak by to bylo furt stejné. Je to jen nějaký chvilkový štempl. Někoho to štve, jinému to udělá velkou radost. Mně radost dělá, když v Bratislavě přijde 9 tisíc lidí a bude to skvělý turnaj. Je to na stejné úrovni.

Kam dál?

Do Bratislavy. (smích) Chceme zlepšovat kvalitu pro fanoušky a zvyšovat dosah na televizních stanicích, kde pro nás leží svatý grál.

Zmiňujete Bratislavu, kde se měl představit i Karlos Vémola, ale stále čeká na soupeře. Teď se mu přihlásil Ir Will Fleury, před jeho duelem žebříčková trojka. Je to varianta?

Je to na Karlosovi. Musí si sám říct, co chce či ne. Nebudu ho do ničeho nutit. Fleury je úplně jiný typ zápasníka než Pirát (Samuel Krištofič). Pokud si ale řekne, že s ním chce zápasit, tak s ním zápasit bude.

Slovák Pavol Langer schytal KO od Willa Fleuryho. Ten si pak řekl o Karlose Vémolu. Video: OKTAGON TV

Takže šance na souboj Vémola vs. Fleury existují?

(zamyslí se) Bavili jsme se o tom už předtím, takže nějakou šanci tomu dávám.

Galavečer se ale blíží, dojde na něj 9. listopadu. Nezbývá vám moc času.

Možné to pořád je, ale ten čas utíká poměrně rychle. Nevím, v jakém stavu je Fleury, protože je něco jiného, když je člověk v emocích a euforii, a pak, když mu to dojede a zjistí, že má třeba otevřenou zlomeninu ruky. Nemůžeme to teď vyhodnotit.