Hlavní obsah

Emoce v kleci. Obr vyprovokoval nečekaný konflikt, pěst zasáhla i šéfa Oktagonu

Dlouhou dobu to byl povedený galavečer domácí organizace Oktagon MMA na fotbalovém stadionu ve Frankfurtu, narušila ho však pořádná divočina uprostřed klece. Mohla za to nečekaná roztržka, v níž stěžejní roli hrál těžkotonážní šampion Hatef Moeil. Německý kolos ve vzteku vyprovokoval fyzický konflikt během staredownu před odvetným střetem proti Bulharovi Lazaru Todevovi, tvrdou ránu však inkasoval také Pavol Neruda, spoluzakladatel Oktagonu. Emoce byly rázem na světě.

Emoce v kleci. Lazar Todev zneškodil Palasze, pak si dal vyhrocený staredown s Moeilem, při kterém dostal pěstí i promotérVideo: OKTAGON TV

Článek

Vše přitom začalo poměrně nevinně. Moeil, coby šampion těžké váhy, nakráčel po střetu mezi Lazarem Todevem a Adamem Palaszem do klece, aby za dohledu organizátorů svedl první oficiální staredown s bulharským vítězem duelu, s nímž se koncem roku utká na domácí půdě v Mnichově. Situace však začala eskalovat po verbální komunikaci, během níž si oba bijci patrně řekli i nějaká nevhodná slova.

A tak urostlý Němec reagoval po svém a soupeře ve vzteku odstrčil od sebe. To ale nebylo zdaleka vše. O něco menšího soka chtěl uhodit i levou pěstí, která ovšem zasáhla tvář vedle stojícího promotéra organizace Pavola Nerudy, jenž měl staredown na starosti. „Úder jsem dostal a říkal jsem si, jestli mám tak tvrdou bradu, nebo to byl jen slabší úder. Asi spíše to druhé, ale rána to byla dobrá. Tohle skutečně od Hatefa nechcete zažít,“ reagoval Neruda s úsměvem na pozápasové tiskové konferenci.

Slovák Pavol Langer schytal KO od Willa Fleuryho. Ten si pak řekl o Karlose VémoluVideo: OKTAGON TV

Situaci se nakonec povedlo včas ukočírovat, nicméně pořádně rozzlobeného Moeila mělo problém zpacifikovat hned několik přítomných členů Oktagonu. „Byly v tom emoce, což je pro mě normální. Tohle chování jsem od něj očekával. Přišel do klece, něco jsme si řekli a za další dva měsíce spolu máme zápas,“ klidnil vážnost konfliktu Todev, který na houževnatého rivala nestačil už v loňské bitvě.

Chování osmatřicetiletého německého potetovaného obra se ovšem setkalo s nepochopením fanoušků. Ti narážejí i na některé další konflikty jiných bojovníků z minulosti, po nichž museli organizátoři sáhnout k finančním pokutám. „Hatef prostě takový je, je vždycky nebezpečný. Všichni to víme. Palo si to ochutnal, je na to zvyklý,“ křenil se Ondřej Novotný, Nerudův parťák.

„Je to přes čáru, ale naštěstí to nebylo nic hrozného. Samozřejmě Palovi nechtěl dát ránu. Je to prostě Hatef,“ krčí rameny šéf Oktagonu. „Tohle se v bojových sportech občas stane, pak to nijak dál naštěstí nepokračovalo. Že bych to viděl rád? To určitě ne. Ale že bych se z toho lámal v pase? To také ne. Je to Palova brada, ne?“ zlehčil situaci Novotný.

Šestý díl pořadu o bojových sportech s názvem DirektVideo: Sport.cz

Nejednalo se přitom o první konflikt, během nějž byl udeřen slovenský šéf Oktagonu. Před únorovým turnajem v Oberhausenu na tiskové konferenci řádila dvojice Ivica Trušček – Cihad Akipa, přičemž druhý jmenovaný v zápalu boje trefil Nerudu do obličeje. „Bylo to dobré dělo,“ hodnotil spoluzakladatel domácího giganta.

K odvetné bitvě mezi Todevem a Moeilem dojde 7. prosince v Mnichově. Favoritem bude šampion, který v Oktagonu stále čeká na přemožitele. Naposledy prohrál před šesti lety v polské organizaci KSW. „Motivace se nemění. Titul je cílem od doby, co jsem v Oktagonu. Teď jsem udělal, co jsem udělat měl, a čeká mě další úkol. Musím se připravit a dát tomu vše. Nechám za sebe mluvit svůj výkon,“ věří si urostlý Bulhar, jenž na turnaji Oktagon 62 exceloval díky tvrdému konci duelu proti Palaszovi.

Související témata: