Hlavní obsah

Emoce. Mezi Vémolou a Véghem to jiskřilo, svéráz ukázal prostředníčky

Aktualizováno

Napětí připomínalo rok 2019, v němž se česko-slovenští titáni Karlos Vémola a Attila Végh utkali vůbec poprvé. Jen pár hodin před odvetou století si oba velikáni střihli závěrečný staredown, během nějž tryskaly z obou stran snad všechny možné emoce. Snaha o zastrašení či získání psychické výhody? Sobotní galavečer Oktagon 58 napoví, Terminátor má ale už teď jasno. „Zítra večer budou lvi žrát první!“ vykřikl směrem k rozradostněnému davu fanoušků před Edenem.

Drsný pohled do očí. Poslední staredown mezi Attilou Véghem a Karlosem Vémolou.Video: OKTAGON MMA

Článek

Čas plyne jako voda, do největšího turnaje bojových sportů na domácí půdě zbývá už jen několik hodin. Dav napjatých fanoušků mohl ještě před slavnostním otevřením bran fotbalového stadionu v Edenu sledovat veřejné vážení v čele s nažhavenými bojovníky, kteří si během pátečního večera užívali slunné počasí a také jedinečnost okamžiku, který akce pod otevřeným nebem nabízí.

Přímo před Edenem nechyběly ani závěrečné staredowny, z nichž ze všeho nejvíc upoutal ten finální, a sice mezi věčnými rivaly Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Výsledkem byly nažhavené a ostré pohledy do očí, které ještě víc přidaly na důležitosti a vážnosti duelu, v němž půjde o šampionský titul v polotěžké divizi.

„Byl to brutální staredown, rozhodně jeden z nejlepších, které jsem zažil. Už když tam stál Attila, tak jsem věděl, že to bude jiné. Čekal tam nabroušený, žádný úsměv. Věděl jsem, že to bude ostré,“ líčil bezprostřední pocity pro Sport.cz Pavol Neruda, spoluzakladatel Oktagonu. „Pak tam našlápl Karlos a srazily se jim hlavy. Oproti roku 2019 to byl úplně jiný Karlos. Teď byl připravený zabíjet a bylo vidět, jak moc mu na tom záleží. Byl tam vidět oheň,“ dodává slovenský promotér.

„Cítil jsem velkou emoci. Takovou emoci, která zítra napoví o tom, kdo je lepší bojovník,“ usmál se Végh. „Praho, cítím se tu jako doma. Je to pro mě velká čest, že můžu zápasit v historickém momentu na fotbalovém stadionu v Edenu. Prošel jsem velmi dlouhou a těžkou cestu, abych došel sem. Zítra jdu do práce, všem děkuji za to, jak mě podporujete. Zítra jdeme na to!“ doplnil.

Větší aplaus z řad fanoušků patrně sklidil Terminátor, který chce slovenskému rivalovi sebrat to, co mu v roce 2019 vzal. „Na tento moment jsem čekal strašně dlouho a chtěl bych vám všem poděkovat. Jsem jeden z těch kluků, který, když tady začínal zápasit, tak vás tolik nechodilo ani na galavečery, natož na vážení. Díky vám si užíváme sen, o němž si myslím, že se nám ani nezdálo. Společně jsme vyprodali Eden, neuvěřitelný zážitek,“ vysekl nezvykle dojemnou řeč Vémola.

Typický Shem Rock. Fanouškům v Edenu ukázal při veřejném vážení prostředníček. Video: OKTAGON MMA

Chválil také sobotního soupeře, který od jejich prvního měření sil pauzíroval. „Jsem člověk, který často říká predikce, ale na to jsem teď už starý, nehledě na to, že mi poslední dobou nevycházely. Zítra si tam ale určitě půjdeme ublížit,“ ví Terminátor. „Nikdy ale nezapomenu na to, že Attila, který, byť dlouho stál, tento zápas po pěti letech doručil a přišel v nejlepší možné formě. Stalo se to, čemu jsme možná ani nevěřili – nezranili jsme se. Bude to epické, zítra večer budou lvi žrát první!“ zařval směrem k fanouškům.

Kdo ale sklidil vlnu negativních emocí, byl irský svéráz Shem Rock, který se ve vypjaté bitvě utká s českým vyzyvatelem Jaroslavem Pokorným. Bučení obecenstva pojal prvně jmenovaný ironickým výsměchem, poté směrem k rozbouřenému davu nasměroval prostředníčky. „Můžete bučet, jak chcete, ale zítra půjde Jarda k zemi!“ věří si muž, jenž měl v minulosti velké problémy se zákonem, a dokonce si odpykal trest za mřížemi věznice.

Myslím, že to bude na body, že Karlos Attilu uválí, tipuje tahák v Edenu Vémolův tréninkový parťák a kamarád.Video: Sport.cz

Důležitý souboj čeká i na bývalého šampiona veltrové divize Davida Kozmu, jehož na cestě zpět na trůn přivítá „Drákula“ z Moldávie Ion Surdu. Vítěz souboje si zajistí vstupenku právě do titulové bitvy. „Zítra poteče jeho červená krev,“ pousmál se Kozma. „Hrozně se těším, už teď cítím, že to bude brutální.“

Galavečer Oktagon 58 startuje v sobotu 8. června od 18:00, kdy je navíc nachystáno slavnostní zahájení akce.