Hlavní obsah

Drama v UFC. Půvabná bojovnice v slzách, při vážení zvolila netradiční řešení

K velice netradiční scéně došlo během oficiálního vážení před akcí slavné bojové organizace UFC, která již tento víkend zavítá do amerického Denveru, kde se v hlavním souboji proti sobě představí zástupkyně ženské muší divize Rose Namajunasová a Tracy Cortezová. A byla to druhá jmenovaná, která kvůli splnění váhy musela zvolit krajní řešení a rozhodla se svůj účes zkrátit o podstatný kus. To vše se slzami v očích.

Foto: Profimedia.cz

Americká bojovnice MMA Tracy Cortezová na archivním snímku.

Článek

Jen si to představte. Dřete na jeden ze stěžejních duelů kariéry, jenomže stejně tak marně bojujete s přebytečnou váhou, která vám brání před vstupem do zápasu. Třicetiletá ranařka Tracy Cortezová nejprve marně doufala v prolomení váhy ve spodním prádle, a jelikož ani to nepomohlo, musela se značně zoufalým výrazem ve tváři přistoupit na váhový pultík s ochrannou plentou kolem svého zcela nahého těla. Ani tady nepochodila, byť zbývalo pouhých 200 gramů…

Co teď? Další hubnutí? Kdepak. Cortezová zvolila krok, který se rozhodně neřadí mezi ty nejčastější. O několik desítek minut později přistoupila před veřejnost se značně zkrácenými vlasy, přičemž ustřiženou část držela v pravé ruce. Neobvyklý proces shazování váhy se rodačce z Arizony nakonec vyplatil, což se projevilo i na ní samotné. Uronila nejednu slzu, takový okamžik bolel především vnitřně. Vizáž je totiž pro půvabnou Američanku pýchou, která nyní zažila nemalou ránu.

Po skončení vážení proto nebylo divu, že se řešil právě okamžik, jímž americká tvrďačka nepřipustila možné zrušení hlavního zápasu turnaje. „Tracy je extrémně ješitná žena, která se s elánem stará o svou image, což je jedním z klíčových atributů její kariéry. Teď ale udělala, co měla,“ píše jeden z uznávaných portugalských novinářů.

Ne vždy se to ale setkalo s pochopením. „Opravdu sis musela ostříhat vlasy, abys zvládla váhu? Měla jsi úžasnou příležitost postavit se v hlavní události turnaje proti bývalé šampionce UFC a sotva jsi to dokázala. Promarnila si tuhle šanci a jen ukazuješ svou nedostatečnou přípravu na tak velký okamžik,“ rozepsala se s podivem na platformě X argentinská ranařka Ailin Pérezová, bývalá soupeřka Češky Lucie Pudilové.

Zámořská kráska sice naposledy zápasila před deseti měsíci, nicméně k tomu měla závažné důvody. Utrpěla několik zranění po nedávné bouračce automobilu, který se po nárazu několikrát převrátil. „Narazili jsme tvrdě a ze všech jsem dopadla nejhůře. Měla jsem modřiny, ulomený zub a velké boule na hlavě. Chvíli mi trvalo, než jsem se z toho vzpamatovala,“ líčila hrůzné zážitky po pádu do příkopu pro server MMA Fighting.

Cortezová se tak coby mírná outsiderka postaví bývalé dvojnásobné šampionce slámové divize Namajunasové, která se naopak v kleci naposledy předvedla před čtyřmi měsíci. S mnohem lepší formou však do souboje bude vstupovat prvně jmenovaná, která od podepsání kontraktu s UFC neprohrála ani jeden z pěti duelů. Všechny shodně vyhrála na body.

Související témata: