Hlavní obsah

Další rána pro české barvy. V UFC končí také bojovnice Pudilová

Jak se předpokládalo, tak se nyní i děje. Česká republika přišla o dalšího zástupce ve slavné bojové organizaci UFC, kde po třech porážkách v řadě skončila ostřílená Lucie Pudilová. Nejednalo se ale o rozvázání kontraktu, jak zmiňují některé bojové servery. „Vypršela mi smlouva, která byla na čtyři zápasy,“ objasňuje důvody konce Pudilová pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Česká bojovnice Lucie Pudilová podruhé skončila v UFC.

Článek

Třicetiletá rodačka z Příbrami se tak s americkou ligou loučí podruhé během čtyř let. Po návratu v roce 2022 sice první zápas vyhrála, nicméně následně padla třikrát v řadě včetně nedávného zápasu s Brazilkou Luanou Carolinovou. Cennou útěchou může být alespoň fakt, že česká ranařka ve všech případech prohrála až na body. „Z posledního zápasu jsem smutná, myslím si, že tam byla spousta taktických chyb,“ mrzí Pudilovou.

O konci v UFC informují zahraniční bojové servery včetně profilu UFC Roster Tracker na sociální platformě X, který monitoruje nejčerstvější pohyby na soupisce. Spolu s Češkou v zámoří dále skončila Emily Ducotová, Miguel Baeza a talentovaný ruský bojovník Muhammad Mokaev, který doplatil na dlouhodobě špatné vztahy s vedením.

Zatím je příliš brzo spekulovat nad tím, kam povedou kroky třicetileté domácí bojovnice, nicméně velký zájem by mohla být organizace Oktagon MMA, kde sama před druhým návratem do UFC působila. Česko-slovenskou bojovou scénu navíc dlouhodobě sužuje nedostatek ženských bojovnic, Pudilová by tak mohla rozvířit tyto vody.

„Nabídky od ostatních organizací už mám, teď jen vybrat tu nejlepší,“ odtajňuje domácí tvrďačka. „Ještě nemám nic domluveného, takže o tom nechci příliš mluvit, ale už jsem si to několik dní rozmýšlela, a nakonec mám jasno, kam bych chtěla jít. Myslím si, že ta organizace bude pro mě nejlepší a hodně lidí potěší. V UFC jsem necítila podporu a myslím si, že to ovlivnilo poslední zápas. Nebyl těžký, ale necítila jsem se dobře. I z tohoto důvodu se těším na změnu, i když třetí návrat do UFC v budoucnu vylučuji,“ povídá.

V nejpopulárnější bojové lize světa tak v tuto chvíli zbývají už jen dvě česká jména. Spolu s bývalým držitelem titulu v polotěžké váze Jiřím Procházkou se snaží díru do světa udělat i talentovaná Tereza Bledá, která však kvůli infekci zrušila duel na srpnovém turnaji UFC 305 v Austrálii. Nedávno z UFC odešel i zástupce muší divize David Dvořák, o jehož dalším působišti se stále jedná.

Pudilová tak druhou misi v UFC zakončila s bilancí 1 výhry a tří porážek, dohromady za oceánem drží rekord 3 výher a osmi nezdarů.

Související témata: