Hlavní obsah

Další obvinění, loupež! Na bojovníka Růžičku uvalil soud vazbu

Na problémového zápasníka Tadeáše Růžičku spadla klec. Soud šestadvacetiletého bojovníka MMA v pátek poslal do vazby. Růžička se po nedávném incidentu na pražském koupališti dopustil dalšího trestného činu, kriminalisté ho obvinili mimo jiné z loupeže.

Foto: RFA

Tadeáš Růžička na tiskové konferenci RFA a IAF

Článek

Známý zápasník Růžička alias „Mawar“ v polovině června napadl s kumpány jiného muže na pražském koupališti a způsobil mu zlomeniny v obličeji. Jenže tím pletky se zákonem pro Růžičku neskončily. Bojovník, od kterého daly ruce pryč organizace RFA, IAF i Spejbl Gym, se nedlouho poté dopustil dalšího kriminálního jednání.

Mluvčí pražské policie Kristýna Zelinková potvrdila, že soud v pátek poslal do vazby mladíka v souvislosti s případem z počátku srpna, ve kterém ho kriminalisté obvinili z nebezpečného vyhrožování, loupeže a výtržnictví.

Konkrétní jméno mluvčí neuvedla, podle informací Novinek se ale jedná o Tadeáše Růžičku a vyšetřování se týká jiného incidentu než nedávné napadení muže v polovině července na koupališti v Praze.

Incident na koupališti v PrazeVideo: Policie ČR

Růžička tak k obvinění z výtržnosti a ublížení na zdraví přidal další závažné trestné činy. Navíc je v podmínce, kterou mu již dříve soud uložil rovněž za násilí, kdy na ulici zmlátil muže a následně si ho bezvládně ležícího na zemi nahrával na telefon.

Jak soud uvalení vazby odůvodnil, mluvčí nezmínila. Obecně trestní řád určuje, že do vazby putuje obviněný, u něhož hrozí, že někam zmizí nebo bude ovlivňovat svědky, případně bude dál páchat trestnou činnost. Soudu pak stačí alespoň jeden z uvedených důvodů.

Související témata: