Hlavní obsah

Chladnokrevná vražda na dětské oslavě. Bojovník MMA se mstil za smrt syna

Krutý příběh, který napsal sám život. Do pořádných patálií se totiž dostal bývalý bojovník MMA Lumumba Sayers. Zahraniční zdroje totiž přišly s informacemi, že šestačtyřicetiletý Američan byl během víkendu zatčen za vraždu poté, co údajně zastřelil muže, aby pomstil smrt svého syna, který před rokem rovněž podlehl střelným poraněním.

Foto: Profimedia.cz

MMA souboj v kleci. Ilustrační foto.

Článek

Sayers se sice nikdy neřadil mezi nejlepší bojovníky světa a jeho jméno proslulo především bitvami se současnými bijci UFC Derekem Brunsonem či Anthony Smithem, přesto kolem jeho osoby v těchto dnech panují velké emoce. Podle policejního oddělení Commerce City došlo k chladnokrevnému incidentu v sobotu kolem 17:00 během dětské narozeninové oslavy.

Holohlavý Američan dle serveru Denver7 měl 28letého Malcolma Watsona střelit do hlavy. Svědci ze státu Colorado vypověděli, že se Sayers domníval, že muž by mohl být nějak zapleten do smrti jeho syna v roce 2023. „Tato vražda byla pravděpodobně odvetou nebo pomstou,“ sdělil jeden ze svědků hrozivé události. Watson byl na místě prohlášen za mrtvého se třemi střelnými ranami.

Svědci dále policistům řekli, že někdejší ranař se měl vrátit k Watsonovu tělu a pokusit se ho zastřelit i druhou zbraní, která se ale zasekla. Následně se údajně snažil umístit vražednou zbraň podél postřeleného těla. Podle dalších výpovědí měl být Watson tatínkem dítěte, které v tento osudný den slavilo narozeniny.

Podle záznamů je Sayers v současné době ve vězení Adams County, kde je držen za mřížemi na kauci ve výši jednoho milionu dolarů. Server 9NEWS zmiňuje, že pachatel byl obviněn z vraždy prvního stupně a vyhrožování. Před soud by měl předstoupit v nejbližších dnech.

Sayers se během profesionální kariéry dohromady do klece postavil jedenáctkrát (bilance 6-5), po odchodu do sportovního důchodu byl aktivní ve své komunitě, která odsuzovala násilí. Dále založil boxerskou tělocvičnu Heavy Hands Heavy Hearts, jejímž smyslem bylo to, aby se mládež nedostala do problémů.

Související témata: