Hlavní obsah

Bouřlivák vyzývá Vémolu, chce mu vzít titul. Nedává to smysl, reaguje tým

Pořádně rušno je v posledních dnech kolem devětatřicetiletého českého bijce Karlose Vémoly, jehož kariéra pomalu a jistě spěje ke konci. Po zranění Slováka Samuela Krištofiče je ovšem v ohrožení listopadový souboj v Bratislavě. Terminátor je tak pár týdnů před akcí v nejistotě, byť dal souhlas ke vzájemnému střetu irskému vyzyvateli Willu Fleurymu, avšak pouze za předpokladu, že definitivně sejde z možné trilogie proti Kinclovi. „Zápas s Fleurym mi smysl nedává, nemá to žádný příběh,“ míní v rozhovoru pro Sport.cz André Reinders, Vémolův trenér. V jeho ideálním vidění by mělo dojít k završení trilogie mezi jeho svěřencem a Patrikem Kinclem.

Slovák Pavol Langer schytal KO od Willa Fleuryho. Ten si pak řekl o Karlose Vémolu Video: OKTAGON TV

Článek

Turnaj v Bratislavě je na programu již 9. listopadu, kolem účasti legendárního Vémoly jsou stále velké pochybnosti. Na poslední chvíli se vzájemný střet snaží vybojovat 35letý Fleury, který naposledy porazil jedničku divize Pavola Langera, a právě on je žhavým kandidátem na pozici oficiálního vyzyvatele.

Už jste s Vémolou řešil, co a jak bude?

Nějakým způsobem jsme to spolu řešili, ale jak jsem říkal… Karlos ukončil kariéru a říkal, že se vrátí jen v případě, že bude chtít trilogii Attila. Do toho se vměstnal Pirát, kde by zápas taky dával smysl z toho pohledu, že je to pro Karlose poslední porážka. Pirát se ale zranil a přišel návrh od Kincla, kde je nedořešená rivalita, mají to mezi sebou nerozhodně. Je to podobná situace jako s Attilou, taky si řekl o pás v polotěžké váze. Zápas s Fleurym mi ale úplně smysl nedává. Spíš jsem pro to si počkat na Patrika, zda bude chtít zápas v O2 areně na konci roku. Co se ale týče Karlose, tak ten se nechává vyhecovat do všelijakých věcí. Ve finále záleží na něm, co ho bude motivovat a co bude chtít.

Proč souboj s Fleurym nedává smysl?

Nemá to žádný příběh, ale ve finále záleží na Karlosovi. S Pirátem i Patrikem to smysl dává, ale Fleury je další z iks bojovníků, kteří Karlose vyzývali. Karlos se sice vyjadřoval, že by si to s ním dal, ale přednost bude mít Patrik. Spíš jde o dějové linky. Je to něco jako s Attilou, mají to mezi sebou 1:1. Trilogie jako tečka by tomu seděla.

Je i po turnaji ve Frankfurtu šance na trilogii Vémola vs. Kincl? O titul stále jít můžou, říká promotérVideo: Sport.cz

Ideálně nejprve souboj Vémoly s Fleurym pořádně vypromovat, aby se víc dostal mezi lidi?

Asi tak. Fleury je rozhodně kvalitní bojovník, respekt k němu, ale myslím si, že moc lidí ho tady pořádně nezná. Má sice za sebou tři zápasy, jeden z toho byl proti Danielu Škvorovi, ale nejsem si jistý, že běžný fanoušek Oktagonu ho nějak vnímá. Ten poměr oproti Karlosovi je obrovský. Smysl v tom úplně nevidím, pokud ho ale Karlos uvidí, tak proč ne.

Fleury se patrně snaží naskočit za zraněného Piráta a tím pádem zachránit turnaj v Bratislavě.

Rozumím. Musíme se ale podívat, kdo z bojovníků je v jaké fázi kariéry a jakou má motivaci. Náš pohled není zachraňovat ničí kartu, Oktagon to dělá kvalitně i bez Karlose. Na tomhle to úplně nestojí.

Bude tedy podle vás Vémola bojovat v Bratislavě?

To nedokážu říct.

Patrik Kincl o možné trilogii s Vémolou
Po posledním výkonu má Karel určitě chuť do zápasu nastoupit. Trilogie tu určitě visí ve vzduchu, ale uvidíme. Přišel jsem o titul ve střední váze, a co si budeme povídat, už jsem si zvykl být šampion, takže ho ukořistit v polotěžké je velká výzva. Na druhou stranu jsem měl v hlavě, zda se nevrátit zpět do veltru. Teď je ale hrozně brzo něco rozseknout.

Připravení ale jste, viďte?

Určitě. Karlos je v přípravě, připravuje se, jako by zápas měl být. Je tu víc variant, ale v tuhle chvíli zatím nedokážu říct, zda Bratislava klapne.

Na stole podle všeho je i zmíněná trilogie proti Kinclovi. Co jste říkal na jeho výkon proti Kerimu Engizekovi, který ho připravil o titul ve střední váze?

Bylo vidět, že mu to nesedlo. Neznám jeho přípravu, a co vše tam proběhlo, ale přišel mi takový těžkopádný a pomalý oproti Engizekovi, který naopak překvapil. Dokázal si Patrika držet od těla a ty pokusy o takedowny, kterých moc nebylo, dokázal poměrně jednoduše ubránit. Až na to čtvrté kolo. Spíše než úžasným výkonem Kerima, si myslím, že to bylo dané ne úplně ideálním výkonem Patrika. Nechci Engizeka nijak shazovat, předvedl dobrý výkon, ale Patrik se svojí standardní formou by ho měl porazit.

Šestý díl pořadu o bojových sportech s názvem DirektVideo: Sport.cz

Kinclovi sice do hlavy nevidí nikdo, ale přišel o titul, který držel přes dva roky. Co si myslíte, že s ním bude dál?

Původně jsem si říkal, že Engizeka by měl porazit a po výhře bude mít chuť jít po titulu v polotěžké váze. Teď je otázka, kam po prohře bude směřovat jeho motivace. Zda se upne k tomu, aby se titul ve střední váze vrátil do jeho rukou, nebo bude chtít uzavřít trilogii s Karlosem. Teď je asi jediná možnost, kdy by se spolu mohli utkat. Kdykoli později by to už asi nedávalo smysl.

Co je za vás jako trenéra ideální scénář?

Ten má každý jiný. (smích) Za mě to ale je trilogie s Patrikem v O2 areně, kde by to bylo hezké uzavření jejich vzájemné rivality. A pak finále trilogie s Attilou.