Hlavní obsah

Joshua je po debaklu terčem nemilosrdných vtipů

Návrat na trůn se nekoná. Favorizovaný boxer Anthony Joshua z Velké Británie podlehl v boji o titul mistra světa těžké váhy organizace IBF krajanovi Danielu Duboisovi. Joshua v roli vyzyvatele byl před 96 000 diváky ve Wembley několikrát počítán, definitivní KO přišlo v pátém kole. Fanoušci na sociálních sítích se teď někdejšímu králi organizací IBF, WBA i WBO drsně vysmívají.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Daniel Dubois (vlevo) knokautuje Anthonyho Joshuu v boji o pás IBF.

Článek

Joshua se dostal do těžkých problémů hned v úvodním dějství, když tvrdě inkasoval a spadl na kolena. Z rány se po zbytek zápasu nedokázal pořádně vzpamatovat a počítání přišlo i ve třetím kole po háku na bradu.

Dílo zkázy Dubois dokonal ještě před polovinou duelu. Joshua po ráně na bradu opět upadl na zem. Když se snažil vstát, byl natolik otřesený, že zakopl a znovu se poroučel na podlahu. Konec nadějí.

Od fanoušků na sociálních sítích to teď Joshua za svůj výkon nemilosrdně schytává. Někteří jeho souboj s gravitací přirovnávají mimo jiné k vystoupení australské brakdancerky Rachael Gunnové, které se vysmál celý svět po nepovedeném účinkování na olympiádě.

Joshua byl po zápase zklamaný, ale úvahy o konci kariéry odmítl. „Hodil jsem si dneska kostkami a prohrál, ale zase si s nimi hodím. Narazil jsem na rychlého a silného soupeře a taky jsem udělal chyby,“ prohlásil čtyřiatřicetiletý boxer po nešťastném večeru.

Související témata: