Hlavní obsah

Hvězdný youtuber vyhlásil nečekaný útok na olympiádu. Chce zlato

Znovu se postaral o nemalé pozdvižení. Hvězdný youtuber a v poslední době také populární boxer Jake Paul vyhlásil smělý plán reprezentovat Spojené státy na olympiádě v roce 2028 v Los Angeles právě mezi šestnácti provazy. „Už jsem unavený z čekání na zlato,“ zoufá sedmadvacetiletý rohovník, který se již v listopadu rovněž postaví tváří v tvář legendárnímu Miku Tysonovi.

Foto: Profimedia.cz

Americký boxer Jake Paul pomýšlí na olympiádu v roce 2028.

Článek

„Chystám se přihlásit na olympijské hry, které se konají v roce 2028 v Los Angeles. Už mě nebaví čekat a čekat na další zlato pro tým USA. Ale Los Angeles, Spojené státy, bude to šílené. Ale udělám to, proč ne? Zlatá medaile, jsi moje,“ rozpovídal se milovaný i nenáviděný Jake Paul v podcastu BS.

Nutno dodat, že Paulovy šance na účast pod pěti kruhy nejsou beznadějné. Doposud se sice v ringu postavil v jedenácti případech, přičemž prohrál jedinkrát (proti Tommymu Furymu), před možností reprezentovat na olympijských hrách by ovšem nejprve musel projít kvalifikací. Patrně v těžké váze, v níž často bojuje.

Mezi těžkotonážníky původem z USA naposledy uspěl Ray Mercer, který zlatou medaili přivezl v roce 1988. Bronz o dvacet let později získal krajan Deontay Wilder. Napříč všemi vahami naopak kralovali Oscar De La Hoya či George Foreman. Američané však mezi provazy nejsou ani zdaleka tak úspěšní, jak by mnozí čekali. V Paříži jako jediný zaúřadoval Omari Jones, jenž v mužské veltrové váze vybojoval bronz.

V tuto chvíli navíc není znám definitivní verdikt, zda box bude součástí olympijského programu i pro rok 2028. Prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach v pátek během tiskové konference řekl, že rozhodnutí bude učiněno do konce roku 2025. Aby se box znovu objevil na olympijských hrách, potřebuje nový celosvětový řídící orgán.

Do té doby si sedmadvacetiletý Jake Paul vyzkouší minimálně jeden velký duel. Na letošní 15. listopad je naplánovaná třaskavá bitva proti legendárnímu Miku Tysonovi, kterému v době zápasu bude úctyhodných 58 let a naposledy se v profesionálním utkání ukázal v roce 2005. Výsledek souboje, k němuž dojde na fotbalovém stadionu AT&T v americkém Texasu, totiž bude zapsán do oficiálních boxerských statistik. Zápas bude k vidění také na Netflixu.

„Myslím si, že mě podceňuje. Opravdu si to myslím. Já jsem rychlejší, on je zase mnohem silnější. Je zkušený a chytrý. Bude to velmi zajímavý zápas,“ kýve hlavou nažhavený Paul, který je podle sázkových kanceláří v roli velkého favorita. „Věřím, že mám rychlejší nohy i ruce. Budu pracovat z různých úhlů.“

Souboj Paula s Tysonem už byl jednou přeložen. Druhého jmenovaného postihly před 20. červencem zdravotní problémy.