Hlavní obsah

Skandální dohra boxerského galavečera. Činila se hvězda UFC, došlo i na dupání na hlavu

Ještě před několika lety byl označován za jednu z největších hvězd slavné bojové organizace UFC, nyní se jméno anglického tvrďáka Darrena Tilla dalo do souvislosti s premiérou v boxerském ringu, která se ovšem pořádně zvrtla. Vrchol galavečeru v Dubaji nakonec vyeskaloval ve fyzický konflikt několika desítek osob přímo mezi provazy, tomu nejhoršímu nakonec zabránili až přítomní lidé.

Foto: Profimedia.cz

Darren Till (vpravo) během zápasu v UFC. Archivní foto.

Článek

Do UFC nakoukl již v roce 2015, jenomže pět ze šesti posledních duelů skončilo nezdarem, a tak anglický ranař Till musel alespoň na chvíli hledat uplatnění někde jinde. Rychlostí blesku přiletěla na stůl nabídka na premiérový boxerský zápas, který si následně střihl na akci Social Knockout 3. Kontroverzní galavečer to byl z toho pohledu, že se v hlavním předzápase proti sobě postavili i dva liliputi. Angličan naopak změřil síly s neznámým bojovníkem Mohammedem Mutiem…

Klíčový incident přišel ve druhém dějství v době, kdy Till soupeře v klinči udeřil do zátylku, což vedlo k přerušení souboje. Mutie ovšem naznačoval, že není schopen pokračovat a svíjel se v bolestech, kvůli čemuž byl duel předčasně ukončen a čekalo se na vyhlášení výsledku. Ještě předtím ale došlo k nečekané hádce, rázně působil právě Mutie, který ukázal, že se nebojí ani dalšího fyzického konfliktu.

Reakce od jednatřicetileté bývalé hvězdy UFC? Žádné držení se zkrátka, naopak. Till po soupeři vystartoval, do ringu následně naskákali i další členové realizačních týmů. Jedni se prali, ti druzí situaci pro změnu uklidňovali. Hromadnou bitku, kde bylo k vidění i dupání po zápasnících, se nakonec povedlo včas ukočírovat.

„Tohle je zápas, musíte počítat s tím, že v něm budete inkasovat rány. Pokud je nechcete inkasovat, tak to prostě vzdejte a nebojujte. Není to skutečný bojovník, je to zbabělec. A pak, když si hledím svého, přijde a napadne mě,“ vysvětloval rozhořčeně rodák z Liverpoolu bezprostředně po duelu, jehož průběh si jistě představoval značně odlišně.

„Je mi to líto. Jsem uctivý chlap a miluju tenhle sport. Miluju Dubaj. Jezdím sem od roku 2016, takže se chci omluvit, ale stál jsem tam a hleděl si svého a on přišel a napadl mě se svým týmem. Musel jsem se bránit. Moc se za to klukům omlouvám,“ zpytoval svědomí bývalý bojovník střední a veltrové divize organizace UFC, kde dohromady odbojoval dvanáct duelů s bilancí 6 výher, pěti porážek a jedné remízy.

Dlouho se řešilo, jakým výsledkem duel vlastně dopadne, načež byl za vítěze označen právě Till, který se radoval díky triumfu na technický knokaut. Mnohem víc se ovšem řešila právě dohra z konce zápasu, jenž na některých zanechala i nemalé šrámy.

Související témata: