Hlavní obsah

Historický slovenský okamžik v UFC dostal zlatou tečku

Praha

Výjimečnou noc zažili slovenští fanoušci MMA. V neděli nad ránem šel do své premiérové bitvy v UFC Slovák. Stal se jím Ludovit Klein, on navždy bude prvním. Velká očekávání podtrhl výkonem, který nadchl tak, že si americká organizace, která má na facebooku přes 26 milionů lidí, tento finiš hned vystavila na svůj profil. Pětadvacetiletý Klein ukončil zápas v Abú Zabí za 76 sekund, Shane Young se nestačil rozkoukat a šel zpátky do šatny.

Foto: Instagram: UFC

Ludovít Klein a jeho bezprostřední radost po výhře v premiéře v UFC.

Článek

Klein má velké zkušenosti z boxu, k tomu je znám svými kopy na hlavu. Tohle vše zkombinoval a mohl slavit. Přesná boxerská kombinace, high kick na hlavu, který se soupeřem zacloumal, další přesná boxerská nálož a Young šel k zemi. Klein nelenil, a ještě přidal jednu přesnou ránu. Poté souboj ukončil rozhodčí. Bylo hotovo.

„Tohle je úžasné, tohle je pro mě všechno, mým snem bylo být prvním Slovákem, který bude zápasit v UFC, a teď jsem tady. Celé Slovensko tohle bude sledovat, protože to je velký a velký okamžik pro mě a mou zemi," byl po zápase v euforii Klein, stejně jako trenér Attila Végh.

Kop na hlavu, razítko, se kterým se Klein proslavil na československé půdě. Teď ho předvedl i ve slavné UFC, tam, kam se chtěl dostat.

„Tohle je můj styl, high kick a zničit soupeře. Jsem velmi, velmi šťastný," byl u vytržení Slovák, který si připsal osmou výhru v řadě.

Den před zápasem ale nebyl podle jeho ideálních představ, měl za sedm dní shodit přes deset kilo, necelé dvě nezvládl. „Včera jsem měl problém, když jsem nedal váhu. O zápase jsem se dozvěděl před týdnem, když mi z UFC zavolali. Měl jsem málo času na shazování. Příště bude váha na sto procent a vyhraju," slíbil Klein.

Pokud by šel do zápasu s regulérní váhou, mohl si dělat zálusk na výkon večera a odměnu ve výši 50 tisíc dolarů. Takto neměl šanci. Ale výhru ze slovenské premiéry mu nikdo nevezme.

„Ano, máme to doma, děkujeme za brutální podporu. Já jsem vždycky říkal, že tento chlapec je zvíře. Jdeme dále, toto je jen začátek. Spolu jsme nejsilnější," podělil se hned po výhře na instagramu šťastný Végh.

Pětadvacetiletý Klein má nyní skóre 17:2, posledních osm zápasů vyhrál. „Cítím se brutálně a připravený podat o víkendu životní výkon. Děkuji svému týmu za stoprocentní péči," hlásil Klein před zápasem. Svá slova v oktagonu potvrdil.

Související témata: