Hlavní obsah

Boxer Fury šokoval. Před životní bitvou jeho žena potratila

Když v květnu nastupoval do velkolepé boxerské bitvy o všechny tituly v těžké váze, málokdo mohl tušit, co britský titán Tyson Fury prožíval v předchozích hodinách. S odvážným a zdrcujícím přiznáním přispěchal nyní, během tiskové konference před odvetným prosincovým duelem proti Oleksandru Usykovi, kde oznámil, že jen pár hodin před ostře sledovanou řežbou jeho žena potratila.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Tyson Fury během tiskové konference před odvetou s Oleksandrem Usykem

Článek

Furyho manželka Paris měla do Rijádu, dějiště květnového souboje, v němž její manžel poprvé v kariéře prohrál, dorazit v pátek, den před jedním z největších boxerských duelů historie. Když však 34letá žena své polovičce zavolala s tím, že do Saúdské Arábie nedorazí, bývalý šampion rázem tušil, že se něco děje. „Věděl jsem, že je problém,“ přiznal.

„Obvykle jezdí na zápasy během fight weeku, ale řekla mi, že má vysoký krevní tlak a že nemůže dorazit. Zeptal jsem se jí, co se děje, ale nechtěla mi to říct. Já ale věděl, že se něco děje. Neřekla mi, že přišla o dítě, ale já to věděl. Řekl jsem o tom i svému bratrovi,“ hovořil statečně 36letý Brit před přítomnými novináři a kameramany.

Zdrcující pravdu, byť měl tušení, se dozvěděl až poté, co se po duelu vrátil domů do Velké Británie. „Potvrdila mi, že potratila, ale že si to v tu chvíli chtěla nechat jen pro sebe,“ prozradil Fury.

Více než dvoumetrový obr se ovšem zdráhal vymlouvat na to, že tragédie měla vliv na následnou porážku proti Usykovi, jemuž podlehl na body a poprvé v kariéře padl. „To není výmluva – to opravdu ne. Jsem muž cti. Když jsem v ringu, dělám, co musím. Na takové věci ani nemyslím, to až po zápase,“ povídá jasně.

Zpětně jej ale mrzí, že s drahou polovičkou nemohl být v těžkých chvílích v porodnici. „Má žena byla v šestém měsíci těhotenství, což neznamená klasický potrat, ale prakticky porodila mrtvé dítě. Nemohl jsem být s ní a to pro mě bylo opravdu těžké,“ mrzelo někdejšího šampiona v těžké váze.

Populární sportovec v březnu na sociálních sítích veřejně naznačil, že s Paris čekají již osmého potomka. O několik týdnů později však zažil ohromnou bolest, kterou si nesl na hrudi i do zmíněného duelu s Usykem.

Jeho žena přitom potratila už v roce 2018 v den Furyho boxerského comebacku, během nějž se vrátil do ringu po 32 měsících. Paris se ovšem rozhodla, že si to až do zápasu proti Seferu Seferimu nechá pro sebe. „Už jsme to jednou zažili, stává se to. A jestli budeme mít další děti? Nevím, jestli se z toho žena dostane. Chce to hodně úsilí. Ale teď už na to nechci ani pomyslet, jinak se rozbrečím,“ dojímal se čahoun původem z Velké Británie.

Fury s Usykem se znovu utkají 21. prosince. V sázce tentokrát budou pouze tři mistrovské pásy největších boxerských federací. Toho zbylého, federace IBF, se ukrajinský šampion musel vzdát, jinak by ho musel obhajovat proti jinému soupeři.

Související témata: