Hlavní obsah

Fury se opil, nyní poprvé promluvil. Usyku, jdu si pro tebe! vyhnul se excesu

V posledních dnech plnil titulky sportovních médií svými alkoholovými radovánkami, které dokonce vyústily ve vyvedení z baru a následnými trabli s chůzí a rovnováhou. Britský boxer Tyson Fury ale dal na tento exces rychle zapomenout, na sociálních sítích se pochlubil gradující přípravou na prosincovou odvetu s Ukrajincem Oleksandrem Usykem, kterému adresoval troufalý vzkaz. „Jdu si pro tebe! Cesta k vykoupení je moje,“ zařval směrem do kamery s boxerskými rukavicemi na rukou.

Foto: Profimedia.cz

Tyson Fury (vpravo) v nedávném souboji s Oleksandrem Usykem

Článek

Upustil páru takovým stylem, že se po roce dotkl alkoholu, což i pro více než dvoumetrového obra dopadlo hodně nešťastně. Fury musel být navíc vyveden z baru ve svém milovaném Morecambe. Na jeho účet se následně bavili další lidé, kteří jej na záběrech zachytili, jak se plazí po chodníku a hlavou naráží do sloupu veřejného osvětlení. Na Britovo vyjádření k propařené noci se čekalo marně, místo toho nahrál na sociální sítě vzkaz směrem k odvetné řežbě s Usykem.

„Usyku, jdu si pro tebe! Připrav se na „Gypsy Kinga“! Cesta k vykoupení je celá moje. Vím, co musím udělat, abych zvítězil. Viděl jsem nedostatky a věřím, že jsem nedotknutelný,“ povídal směrem do kamery. „Jak si můžete všimnout, jsem v tělocvičně. Odpočítávám dny, než budu moci získat své vykoupení proti Usykovi,“ pokračoval troufale.

35letý Brit totiž aktivoval klauzuli ve smlouvě, která zaručuje odvetnou bitvu, k níž dojde 21. prosince v saúdskoarabském Rijádu. „21. prosince přijde můj čas. V boxu jsem už dokázal všechno, ale nikdy jsem se nevracel po porážce. Stále mě to baví. Teď mám možnost se vrátit a vykoupit se před Vánoci. Jsem připraven,“ říká jasně po prvním kariérním nezdaru, který jej stál opasek šampiona federace WBC.

Když se ale vrátíme k Furyho nezapomenutelné noci, tak se v jeho kariéře ani zdaleka nejednalo o ojedinělý případ. Takřka po každém velkém duelu v rámci „příprav“ na další souboj mezi šestnácti provazy vyrazil do společnosti, kde ukázal, že to rovněž umí pořádně roztočit. Před sedmi lety dokonce přiznal, že se nějakou dobu opíjel a bral kokain, aby se vyrovnal s depresemi.

Zlom přišel také v roce 2015, kdy v titulové bitvě zdolal bývalého šampiona Vladimira Klička, načež na tři roky zcela zmizel ze světa bojových sportů. Fury následně fanoušky šokoval fotografiemi, na kterých je vidět, že znatelně přibral a ztratil svou formu. Pokaždé ale zapnul ve správný čas a až do 18. května letošního roku ani jednou neprohrál. Stopku mu vystavil až zmíněný Ukrajinec Usyk, jenž se stal prvním absolutním mistrem světa těžké váhy v éře čtyř pásů.

Oči boxerských nadšenců se budou každopádně upírat právě na předvánoční čas, během nějž se v horké Saúdské Arábii představí populární ukrajinsko-britská dvojice. Ve hře by měly být všechny světové tituly v těžké váze, stejně tak obří výplaty podobné těm prvním. „Svět ještě jednou uvidí tento historický zápas. Náš závazek vůči fanouškům boxu pokračuje. Doufáme, že si to užijete,“ láká saúdskoarabský předseda Turki Alalshikh.

Související témata: