Hlavní obsah

Hororový obrázek. Ukrajinský boxer Velšanovi roztrhl ucho

Tvrdost, jež si nyní vyžádala svou daň. Hororové chvíle prožil britský boxer Dorian Darch během posledního souboje bez rukavic, když jeho ukrajinský soupeř v tvrdé řežbě přepůlil ucho vejpůl. Do akce tak museli zdravotníci, kteří měli plné ruce právě i s následným sešíváním poraněné oblasti.

Foto: Profimedia.cz

Britský boxer Dorian Darch

Článek

K děsivému incidentu došlo během víkendového turnaje organizace Extreme Knuckle Fighting Series v Cardiffu, kde se, jak napovídá samotný název, pořádají zápasy bez rukavic. A právě na tvrdost a surovost doplatil v souboji s ukrajinským pořízkem Volodomyrem Skurtuem obrovitý Velšan Dorian Darch, kterého od pokračování v prvním kole zastavil doktor. Důvod? Toho si všiml snad každý přítomný.

Jedna ze soupeřových ran totiž narazila do jeho ucha, které se roztrhlo. Bylo jasné, že v tomto stavu pokračovat nemůže. „To je velmi nešťastné. Pro Darche je to naprostá tragédie, má uprostřed proříznuté levé ucho, které vypadá, jako by mu tam někdo vrazil řeznický nůž,“ líčil situaci komentátor zápasu.

Ostřílený boxer, z jehož poraněného ucha tryskal krvavý gejzír, se následně podrobil lékařskému ošetření. Doktoři museli roztrhnutou část sešít. „Hořká pilulka na spolknutí. Dal jsem do toho všechno, trénoval jsem nejtvrději, ale bohužel,“ rozepsal se zklamaný Darch po duelu na sociálních sítích. Zvláštní poděkování věnoval doktorovi, který se podílel na „rekonstrukci“ poraněné oblasti. Některé snímky ještě před ošetřením také poletují po internetu.

Zkušený 40letý rohovník přitom teprve nedávno odešel k boxu bez rukavic, přičemž v profesionálním ringu dohromady odbojoval patnáct zápasů. Před sedmi lety si vyzkoušel i souboj s elitním Danielem Duboisem. Před deseti lety pro změnu změřil síly s neméně slavným Anthonym Joshuou, který jej rovněž dokázal ukončit. Od roku 2017 ale nasbíral hned osm porážek v řadě a hledal si jiné „angažmá“.

Související témata: