Hlavní obsah

Boxer Fury upustil páru. Vyvedla ho ochranka, opilý se plazil po zemi

Už několik týdnů si užívá zasloužené volno po strhujícím boxerském souboji o všechny mistrovské tituly v těžké váze proti pozdějšímu ukrajinskému vítězi Oleksandru Usykovi, nyní ale populární britský titán Tyson Fury upustil páru o poznání rázněji. Přehnal to s alkoholem v jednom z barů v Morecambe, z nějž ho nakonec museli odvádět zaměstnanci ochranky. Urostlý Brit si vysloužil kritiku, ale i slova pochopení.

Foto: Profimedia.cz

Boxer Tyson Fury během sjednocujícího souboje o všechny tituly v těžké váze proti Oleksandru Usykovi.

Článek

Bývalého mistra světa v těžké váze, který minulý měsíc přišel o titul federace WBC, vyvedli během pátečního večera dva pracovníci ostrahy poté, co si v baru Nowhere v britském Morecambe vychutnával jeden drink za druhým. Náležitě se to pak projevilo na jeho stavu, kdy měl více než dvoumetrový čahoun velké starosti s rovnováhou a orientací v prostoru.

Podle serveru TheSun pětatřicetiletý populární sportovec nepil alkohol více než rok, což potvrdil i zdroj blízký Furymu. „Měl toho příliš mnoho a také se necítil úplně dobře,“ povídá zdroj, dle nějž se dvoumetrový rohovník nakonec zdárně dostal do svého sídla v hodnotě 1,7 milionu liber, kde žije s manželkou Paris a jejich sedmi dětmi.

A když se odvážným mužům v černém oděvu povedlo zdárně Furyho vyprovodit ven ze dveří, rázem začal boj britského boxera se sebou samotným. Vše skončilo pádem na zem a následným škrábáním se zpět na nohy. Na záběrech kolujících na sociálních sítích je dokonce patrné, že „Gypsy King“ narazil hlavou o sloup veřejného osvětlení.

Další video pořízené jedním z řidičů projíždějícího automobilu nabídlo záběry, jak se Fury plazí po rukou a kolenou před barem s hlavou na chodníku. „Slyšela jsem spoustu křiku a rozruchu, pak jsem viděla Tysona, který se plazil po chodníku. Vypadal opravdu špatně. Doufejme, že to pro něj byla jednorázová zkušenost,“ řekla neznámá žena.

Kdo se ale obrovitého boxera zastal, byl DJ Scott Shearing, který má s Furym zkušenosti z minulých let, kdy se s radostí fotil s desítkami fanoušků, a jedné mladé dívce dokonce dal dvacet liber. „Ten muž je zatracená legenda, multimilionář, a přesto je stále stejný jako vy nebo já. Chodí nakupovat, chodí do hospody, takže se může stát, že se opije. Chápu, že je to veřejná osoba, ale je to taky jenom člověk,“ povídá.

„Ten muž má srdce a city. V boxu je legendou bez ohledu na svůj poslední zápas. Je hrdý na to, že žije v Morecambe, a vždy nás s radostí zmiňuje,“ vypráví Shearing. „Dávám před ním klobouk dolů, protože všude, kam jde, ho lidé žádají o fotky, a když je zrovna někde venku, tak si chce prostě jen odpočinout od všech možných závazků,“ poukazuje na náročný život uznávaného sportovce.

Fury tak upustil páru víc, než je zvykem, užívá si však zasloužené volno po jednom z největších zápasů boxerské historie, v němž nakonec poprvé v kariéře prohrál. Ostře sledovanou řežbu ovládl Ukrajinec Oleksandr Usyk, který se stal absolutním králem těžké váhy. Brit bude mít šanci na nápravu již 21. prosince, kdy je opět v saúdskoarabském Rijádu připravena odveta.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.