Hlavní obsah

Bojovník Růžička čelí návrhu na vzetí do vazby

Napětí kolem českého bojovníka Tadeáše Růžičky stoupá. Podle webu CNN Prima News měli policisté za jeho problematické chování, které naposledy gradovalo letos v červenci na pražském koupališti, podat návrh na jeho vzetí do vazby. O této skutečnosti se vedou debaty i na sociálních sítích.

Foto: RFA

Tadeáš Růžička na nedávné tiskové konferenci RFA a IAF. Ilustrační foto

Článek

Růžička má být podle CNN Prima News obviněn hned z několika trestných činů, kriminalisté proto podali podnět na návrh k vzetí do vazby. „Kriminalisté v souvislosti se skutky spáchanými začátkem srpna zadrželi muže, který je v současné chvíli obviněn z trestného činu nebezpečné vyhrožování, loupež a výtržnictví. Kriminalisté nyní podali podnět na návrh k vzetí osoby do vazby,“ říká Kristýna Soukupová, mluvčí Policie ČR hlavního města Prahy.

Šestadvacetiletý fighter tak, zdá se, doplatil na nedávný incident na pražském koupališti, kde měl v podmínce napadnout muže, jenž se zastal obtěžované dívky. Růžička měl neznámému muži dokonce způsobit zlomeniny v obličeji, za což byl obviněn ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví. Už po loňském napadení jiné osoby přitom vyfasoval podmínku.

Jedná o další citelnou ránu pro talentovaného bojovníka, od nějž se v posledních týdnech distancoval jak domovský gym, tak i ostatní organizace. Růžička je tudíž v tuto chvíli bez zápasu a před velkou životní i kariérní nejistotou. Pokud se potvrdí i další obvinění, může se trestní sazba ještě zvýšit (původně 11 měsíců vězení s podmíněným odkladem na 40 měsíců). Dle některých odborníků je pravděpodobné, že budoucnost skutečně stráví za mřížemi.

„V civilizované společnosti se nemůže stát, aby profesionální sportovec ohrožoval běžné lidi. Musí pochopit, že to své nadání by měl používat jenom v kleci, a ne ho ukazovat někde ve městě. Naopak by takový zápasník měl jít pryč, ustupovat od konfliktů, a ne je vyhledávat,“ mrzí Borise Marhanského, promotéra organizace RFA, který si ještě nedávno mnul ruce nad milionovým soubojem mezi Růžičkou a Sivákem. K němu minimálně v dohledné době nedojde.

Růžička je podle svých slov připraven čelit následkům. „Tohle byl prostě jen přešlap, který se neměl nikdy stát, a já si ho od*eru. Beru za to plnou zodpovědnost. Samozřejmě tomu budu čelit jako chlap,“ rozpovídal se nedávno na sociálních sítích.

Související témata: